Waarom je The Undoing moet kijken en vijf fascinerende feitjes

 

Ik zit er helemaal in. En jullie kennen me een beetje, er huist een Jehova getuige in mij. Vind ik een boek, restaurant of serie geweldig, dan wil ik dat jullie dat plezier ook beleven.

 

 

Dus vanavond, als de vaatwasser snort en je telefoon aan de beademing ligt, ga je naar HBO (heb je waarschijnlijk gewoon in je pakket zonder dat je het wist) en zoek je The Undoing.

 

In het kort
We zien een extreem succesvol koppel, gespeeld door Nicole Kidman en Hugh Grant. Zij psychiater, hij kinderarts oncologie. Ze wonen aan de Upper East Side, kind op de duurste privéschool van New York; geen vuiltje aan de lucht. Tot er een iets te rondborstige vrouw op het schoolplein komt, vermoord wordt en de luchtbel van de Frasers ineens uiteen spat. Hugh (oftewel Jonathan Fraser) blijkt al drie maanden te zijn ontslagen zonder dat zij het wist,  en ook de relatie was niet zo gezellig als die leek. Afijn: ineens alletwee verdacht van moord.

 

Vijf fascinerende feitjes

  1. Nicole Kidman is de executive producer van deze serie. Chapeau, Nicole.
  2. Kidman zong de titelsong zelf. Dat wilde ze eerst niet, maar na heel lang aandringen van de regisseur deed ze het toch. Het strandhuis van de familie Fraser is te huur via Airbnb. Voor 1000 euro per nacht is het van jou.
  3. Het huis van de Frasers was laatst ook te koop. Voor een rommelige 29 miljoen stond dit brick wall townhouse te koop.
  4. Donald Sutherland speelt de puissant rijke vader van Grace, Nicole Kidman. Dat is de tweede keer dat hij haar vader speelt.
  5. The Undoing heeft heel veel famous fans. Kim Kardashian, Hailey Bieber; allemaal postten ze op Instagram de vraag: ‘Who Killed Elena Alvarez?’

 

Ach, het is gewoon geweldig. Kijk je vanavond mee?

 

 

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach