Weg met de vaatwasser

 

Want vieze vaat is goed voor je seksleven. Als je het tenminste op deze manier aanpakt.

 

 

 

Het huis wordt nu eenmaal niet vanzelf schoon en dat levert de nodige discussies op in vrijwel iedere relatie. Wie stofzuigt er déze week, wie lapt de ramen en wie doet de afwas?

 

De afwas is vaak een lastige kwestie, omdat deze er dagelijks staat. Terwijl dit een taak in huis is dat je prima samen kunt doen: de één doet het sopje en de ander droogt. Het is zelfs goed voor een relatie als je je samen om de afwas bekommert, blijkt uit onderzoek.

 

En dat is niet alles. Zo zou samen de afwas doen goed zijn voor je seksleven. Dat komt omdat afwassen een vrij onpopulaire taak is die toch met veel regelmaat gedaan moet worden. Samen met het toilet schoonmaken en de was doen, staat afwassen op de lijst van minst populairste huishoudelijke taken. Mannen maken vaker de auto schoon of maaien het gras – dat vinden ze niet erg. Ook boodschappen doen gebeurt om en om: dat vinden zowel mannen als vrouwen niet zo’n probleem. Maar die vieze putjes in de gootsteen schoonmaken en vuile bekers, borden en etensresten voor je neus krijgen… Brr. Nee, de afwas doen staat veel mensen tegen. 

Daarom gebeurt het vaak dat vrouwen in hun eentje de borden en de vieze vaat staan te boenen. Als hun partner dan eventjes komt helpen, voelen ze zich meer gewaardeerd. En dat uiten zij in genegenheid: zo hebben vrouwen meer zin in seks als hun man laat zien dat hij de taakjes in huis serieus neemt.

 

Vrouwen besteden gemiddeld overigens nog wel meer tijd aan het huishouden: ongeveer zeventien uur per week tegenover de elf uur die mannen eraan kwijt zijn. Maar mochten mannen dus een leuke nacht in bed willen beleven… Het enige wat ze hoeven te doen, is een paar borden afdrogen – en misschien nog wat schone lepels in de bestekla leggen. 

 

Door: Redactie Franska.nl