Recept: chili con carne

 

Dit is het lekkerste gerecht om te eten op een doordeweekse avond.

 

 

 

 

Van kinds af aan was dit al één van mijn lievelingsgerechten. Ik moet eerlijk toegeven dat mijn moeder altijd deed alsof dit een speciaal en moeilijk gerecht was vanwege de heerlijke smaaksensatie. Gelukkig ben ik er al een aantal jaar achter dat het een simpel gerecht is én een studentenmaal. Maakt niet uit mam, ooit maak ik het ook voor mijn kinderen.

Dit heb je nodig

Voor 4 personen

 • 2 uien
 • 300 g gehakt
 • ½ tl chilipoeder
 • 1 tl komijn
 • 1 tl knoflookpoeder
 • 1 tl nootmuskaat
 • 2 tl paprikapoeder
 • ½ tl kaneel
 • Zout en peper naar smaak
 • Optioneel: 1 paprika  
 • 2 blikjes tomatenblokjes
 • 2 blikjes chilibonen
 • Rijst, tortillachips of brood voor erbij

 

Tip: geraspte kaas en crème fraîche voor erbij

 

 
Zo maak je het

Snijd eerst de ui fijn en doe de ui in een pan. Bak de uitjes voor ongeveer een minuut en voeg dan het gehakt toe. Breng op smaak met de kruiden. Snijd ondertussen de paprika (optioneel) in kleine stukjes. Voeg deze stukjes samen met de tomatenblokjes en chilibonen toe wanneer het gehakt gaar is. Laat nog zo’n 10-15 minuten door pruttelen. Serveer de chili con carne met rijst, tortillachips of brood (naar keuze). Ik eet het altijd met wat geraspte kaas en crème fraîche.

 

Eet smakelijk!