Waarom je nu al je kerstcadeaus moet kopen

 

Boom halen, Sky Radio aan, lampen ophangen en als je het mij vraagt beginnen we vandaag nog met kerst.

 

Wat moeten we anders met deze tijd? Ik heb mezelf beloofd dat ik pas na mijn verjaardag op 31 oktober mag gaan versieren, anders denken mijn nieuwe buren vermoedelijk dat ik krankjorum ben geworden, maar ik maak één uitzondering. Die dan weer perfect past als budgettip: sla nu alvast je decembercadeaus in.

 

Elk jaar onderzoekt één of andere instantie de prijsstijgingen van producten richting december en elk jaar blijkt weer dat we getild/besodemieterd/bedot worden. De kekke trui is in één nacht tien euro duurder, de prijs van het parfum gaat plotseling door het dak en tegen de tijd dat de feestdagen in zicht zijn ben je al zo goed als geroyeerd. Willen we niet. Want we zouden sparen voor een hoger doel, zoals een nieuwe bank of de verbouwing van de badkamer of een designertas.

 

Hoe je het aanpakt? Geef jezelf een budget per cadeau en spit in september (excuus, deze tip is wat aan de late kant) en oktober flink de aanbiedingen door. Grote kans dat je nog een prima deal weet te vinden, vooral omdat het in oktober ook woonmaand is. Het is trouwens veel fijner werken zónder verlanglijstjes, want als je vastzit aan wat iemand heel graag wil krijgen, dan is het minder makkelijk kiezen voor een aanbieding en loopt het ritueel bij de boom snel uit op een teleurstelling. Vraag daarom per persoon om een categorie, zoals: iets voor in huis, beauty, een gadget of accessoire.

 

Ik probeer meestal te kiezen voor een cadeau waar iemand zelf waarschijnlijk niet zoveel geld aan uitgeeft. Een luxe geurkaars bijvoorbeeld, een mooi notitieboek of een exclusieve shampoo. En hou je oren en ogen door het jaar heen open, want die verjaardag van je beste vriendin staat sowieso terugkeren op de planning en de haarolie van Gisou is met de shopping nights van Glamour en Vogue meestal met korting te krijgen. Just saying.

 

1. Wine Journal, €29,90 de Bijenkorf
2. Before They Pass Away tafelboek, €49,-  Flinders
3. The Mini Series, €49,- Gisou
4. Scented Candle Figuier, €50,- Diptyque
5. Hand Lotion, €29,- Marie-Stella-Maris

Door: Adeline Mans

Afbeelding van Adeline Mans