Waarom je je teennagels het beste kunt lakken als het regent!

 

Anita: Keer op keer neem ik net te weinig tijd om mijn teennagels echt goed en professioneel te lakken. Als ik de deur uitga bedenk ik pas welke schoenen ik aantrek en als dat schoenen met open tenen zijn dan moet ik in die laatste minuut nog m’n teennagels lakken. Je begrijpt, dat gaat vaak niet goed.

 

 

Mooie teennagels zijn een blikvanger voor je voeten. Of je nu mooie voeten hebt of niet, met een lakje op je tenen oog je direct een stuk verzorgder. Als je de tijd neemt om je teennagels goed te lakken dan heb je er weken plezier van. Dus neem de tijd en lees onderstaande tips.

 

Zomer versus winter
Wist je dat je teennagels in de zomer sneller groeien? Dat komt omdat nagels bij warmer weer sneller groeien. Gemiddeld groeit een teennagel 1 a 1,5 mm per maand. Langzamer dus dan de nagels van je hand. Je grote-teennagel doet er ongeveer een jaar over om geheel te vernieuwen.

 

Niet te kort
Je teennagels kun je het beste recht of bijna recht knippen. Zo voorkom je ingegroeide teennagels. Het beste is om je nagels zo te knippen dat er nog een paar millimeter wit zichtbaar is. Ik vijl mijn teennagels altijd na het knippen nog even na, zodat ik zeker weet dat ze mooi glad zijn.

 

De basis
Breng als eerste laag een transparante basecoat op. Het is veel beter voor je nagels en tegelijkertijd zorgt het ervoor dat de gekleurde nagellak veel beter blijft zitten. Bijkomend voordeel is dat de kleur van de lak niet in de nagels kan trekken.

 

Neem de tijd
Breng de eerste laag van je favoriete kleurnagellak dun aan. Laat deze dunne laag goed drogen, minimaal 3 minuten. De tweede laag mag iets voller zodat je optimaal kleureffect hebt. Laat deze laag minimaal 5 minuten drogen. Afhankelijk van de droge tweede laklaag beslis je of je nog een derde kleurlaag nodig hebt. Dit is afhankelijk van zowel de gekozen kleur als het merk.

 

Finishing touch
De toplaag. Hoe beter je de nagels lakt en de tijd neemt voor alle lagen, des te langer blijft de nagellak zitten. Je bent echt dief van je eigen tijd als je net voor het einde die toplaag laat zitten.

 

Foutjes
Mocht je uitgeschoten zijn met de lak, doop dan een wattenstaafje in de nagellakremover en verwijder de lak naast je nagels.

 

Voor het slapengaan of als het regent

Wist je dat nagellak 6 uur nodig heeft om volledig uit te harden? Het beste resultaat krijg je als je voor het slapengaan je teennagels lakt en pas gaat slapen als ze droog zijn. Ze kunnen dan volledig uitharden. Ook een fijn klusje voor als het regent, en je na het lakken lekker op de bank kunt hangen met een goede serie.

 

Gellak versus gewone lak
Gellak blijft langer en beter zitten. Juist voor je teennagels is dit dus ideaal. Gellak op je tenen blijft gemiddeld wel 3 weken zitten. Wil je halverwege toch ineens een andere kleur? Je kunt er zonder probleem een andere kleur nagellak overheen lakken.

 

Gellak verwijderen?
Gelnagellak blijft langer zitten, maar het is wel iets lastiger te verwijderen. Schuur met een grove nagelvijl de bovenste laag eraf, en wikkel je nagels daarna in een gaasje met nagellakremover en laat dat even zitten.

 

Laten doen?
Heb je er allemaal geen zin in dan kun je het ook laten doen. Steeds meer van mijn vrienden laten hun teennagels lakken bij de pedicure.  De kosten liggen tussen de € 25 en € 30.

 

 

 

Wil je weten welke nagellakkleur het beste bij je huidskleur past?

 

Kijk dan hier.

 

 

 

 

 

Basecoat en topcoat van OPI

vanaf €15,95

 

 

Gelnagellak voor thuisgebruik,
Sally Hansen Miracle Gel € 11,99

 

Zachtroze staat bij iedereen mooi,

Nailberry € 20,50

 

Door: Anita Willemars

Anita Willemars volgt al ruim 25 jaar alle trends op de voet. Voor Franska.nl vlogt ze o.a. wekelijks over nieuwe beautyproducten en laat ze zien wat wel en zeker ook wat niet werkt.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Anita Willemars