Kippensoep is dus écht goed voor je

 

Onze lieve collega’s van FavorFlav hebben van eten hun vak gemaakt. Je moet bij deze lekkerbekken zijn voor de beste recepten, geinige weetjes en de laatste eettrends. Willen wij natuurlijk ook van op de hoogte zijn. Vandaag: waarom je je echt beter voelt na kippensoep

 

 

Als je ziek bent is vaak het enige waar je zin in hebt een grote kom kippensoep. Zodra je de lepel naar je mond brengt, voel je je lichaam op miraculeuze wijze helen. Waarom is dat?

 

Waarom voelen we ons beter door kippensoep? Heeft kippensoep daadwerkelijk een genezende werking of is het allemaal placebo-effect? Wij zochten het voor je uit.

 

Warmte en hydratatie
Een goede kom kippensoep bevat zoute bouillon, gezonde groente en vermicelli, noedels of rijst. De bouillon zorgt voor hydratatie en de warmte helpt bij een schorre keel. De groente zorgt voor de nodige vitaminen. De koolhydraten geven extra substantie aan de soep en zijn daardoor een goede bron van energie.

 

Genezing
Studies laten zien dat ademen bij een verkoudheid makkelijker wordt na het eten van kippensoep. De warmte zorgt voor vrijere luchtwegen doordat snot loskomt. De aroma’s van kippensoep helpen daar volgens dit onderzoek ook nog bij. Bij kippensoep komt er meer snot los dan bij het drinken van gewoon heet water.

 

Vrije luchtwegen en hydratatie, leuk allemaal, maar word ik er echt beter van? Onderzoek van Amerikaanse Dr. Stephen Rennard zegt dat er in kippensoep stoffen zitten die verkoudheidssymptomen zouden verminderen, helaas is dit onderzoek nooit op zieke mensen getest en kunnen we niet met zekerheid zeggen wat voor effect het heeft op mensen. “In kippensoep zit geen bepaalde stof die ervoor zorgt dat je beter wordt. Wel is het een goede manier om iets binnen te krijgen wanneer je weinig eetlust hebt,” aldus Lolkje de Vries van het Voedingscentrum. Het geloven dat kippensoep je beter maakt, zorgt voor een placebo-effect. Door overtuiging dat kippensoep je beter maakt en nostalgie naar je moeders kippensoep van vroeger, voel je je beter.

 

Maak je Aziatische kippensoep? Uit onderzoek blijkt dat gember ontstekingsremmend werkt, precies wat je nodig hebt in tijden van ziekte. Ook zit het vol met antioxidanten en zou het helpen tegen misselijkheid. Heb je buikpijn? Verhoog de gemberdosis dan, het helpt namelijk ook om buikpijn te verminderen.

Door: Redactie FavorFlav