Franska x Gazelle

Waarom je gewoon een elektrische fiets wilt

 

En waarom je dan deze kiest.

 

 

Als je er niet een hebt tel je eigenlijk nog niet helemaal mee. Iedereen heeft ‘m of heeft ‘m hoog op de wensenlijst: de elektrische fiets. Hij is snel, goed voor het milieu en ook nog eens bizar gezond. Mijn personal trainer heeft er een, zo zoeft hij van training in Amsterdam-Zuid naar -Noord. Ook mijn meest sportieve vriendin heeft er een. Ze houdt van fietsen, maar om nou druppend van het zweet aan te komen op een afspraak, dat wil ze dus niet. Enter: haar elektrische vriend.
 

Ik woon in Haarlem, dus redelijk dichtbij het strand, maar op een mooie zomerdag is het onmogelijk om het strand te bereiken. En dus kruipen wij hier massaal op de elektrische fiets, want acht kilometer heen en acht kilometer terug naar Bloemendaal is dan net even iets beter te doen. Na lang speurwerk heb ik gekozen voor de Chamonix van Gazelle. Er zijn een hoop aanbieders van elektrische fietsen, maar ik koos voor Gazelle want zij maken als sinds 1892 fietsen en hebben sinds 1992 het stempel koninklijk. Da’s toch, met alle respect, net even iets meer kennis in huis dan een hip gelegenheidsfietsenmerk. Kennis, ervaring en vakmanschap, daar koos ik voor, want een elektrische fiets is best een uitgave.
 

 

Ik koos voor de Gazelle Chamonix en wel om deze redenen:

 

 • Hij heeft een accu waarmee je 80 tot 150 kilometer kunt afleggen (afhankelijk van de ondersteuningstand die je gebruikt)
 • Hij heeft zeven versnellingen en drie standen ondersteuning (eco, normaal en high)
 • Hij heeft een krachtige middenmotor, dus je vliegt vooruit
 • Hij heeft hydraulische schijfremmen
 • Hij heeft brede, sterke banden en een goede vering
 • Ik ben echt verliefd op de handgrepen, die lekker stevig en krachtig zijn
 • Hij heeft een fijn paneel waar je makkelijk op kunt aflezen hoeveel batterij je nog hebt, hoe hard je gaat en hoeveel kilometer je gereden hebt
 • Alles is makkelijk bedienbaar
 • Hij laadt makkelijk en snel op en de batterij is makkelijk te plaatsen
 • Hij is knap!
   

Ik kan echt zomaar, als ik een uurtje over heb, in mijn eentje de duinen in gaan om te fietsen. Dat had ik met een normale fiets niet zo snel gedaan.
 

Meer over deze heerlijke fiets weten?

 

 

Dit is een gesponsord artikel. Om jou te voorzien van de fijnste artikelen op Franska.nl werken wij samen met merken die naadloos bij ons passen. Dit doen we in de vorm van de mooiste content, voor jou en voor onze partners.
 
 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach