Waarom je altijd vrij moet nemen op je verjaardag

 

Ik ben jarig. Hieperdepiep hoera voor mij.

 

 

 

Ik doe het even zelf, dan hoeven jullie het niet te doen. Hoe mijn verjaardag eruitziet vandaag? De klok tikt net 9:28 uur aan en ik ben al een uur of twee aan het werk. Guttegut, ik vind het een partijtje ongezellig.

 

Jarig zijn op maandag is al niet echt je van het, maar als je dan ook meteen head first in je mailbox duikt zijn die ballonnen en slingers ver te zoeken. Niet dat ik mag klagen; er is vandaag al vijf keer voor me gezongen, waarvan mijn beste vriendin altijd het meest blijft hangen, zo liefdevol (en hard) doet ze dat. Maar ineens vind ik het jammer dat ik moet werken op mijn verjaardag. Ik heb zin in uitgebreide lunches met vriendinnen, mezelf pamperen bij de schoonheidsspecialist en trakteren op iets moois of zo’n lange wandelingen aan het strand.

 

Dit weekend zat ik al bij mijn to do’s voor de maandag en dat jarig zijn bungelde daardoor flink onderaan. Hoe jammer is het als je van negen tot vijf (of later) met je neus in je werk zit op zo’n gezellige dag? Ineens wist ik het: ik neem vanaf volgende jaar vrij op mijn verjaardag. Om het wat gezelliger te maken legde ik mijn vriend ook maar meteen een vrije dag op. We beklonken de deal met een glas wijn. Hij neemt voortaan een vrije dag op mijn verjaardag en ik op die van hem. En we lassen er zelf natuurlijk ook eentje in, anders wordt het heel raar je verjaardag vieren.

 

We gaan op onze vrije verjaardag voortaan alleen maar leuke dingen doen. Buiten de deur ontbijten, een klein (of groot) rondje winkelen, een strandwandeling maken, nog meer eten bij de lunch, een behandeling bij de schoonheidsspecialist nemen en ’s avonds uitgebreid uit eten. Hoe jarig ben je dan? Ik vind het allemaal enorm feestelijk aanvoelen.

 

Het is daardoor wel een beetje jammer dat ik nog een jaar moet wachten op al deze feestelijke activiteiten, maar zín dat ik erin heb. Daarom bij deze: vier jezelf en neem vrij. Het is heerlijk dat je er toch maar weer een jaartje bij hebt en je mag daar één dag per jaar best eens bij stilstaan.

 

 

 

Door: Adeline Mans

Afbeelding van Adeline Mans