Waarom ik iedere vrouw een Robbie gun

Ik kan niet meer zonder Robbie. Hij is mijn lifesaver, mijn alles. Robbie is nu zo’n twee jaar in mijn leven en ik zou nooit meer zonder hem willen.

 

 

Even heb ik getwijfeld of ik hem erbij zou nemen. Maar sinds de dag dat hij op de stoep stond heb ik geen seconde spijt gehad.

 

Robbie is een robotstofzuiger. Ja, zul je denken, wat is daar nu zo bijzonder of geweldig aan? Laat ik even uitleggen hoe mijn huishouden eruitziet: ik woon samen met mijn man en onze drie kleine kinderen. Kleine kinderen die niet netjes boven hun bord eten, wereldkampioen kruimelen zijn en elke dag na school hun schoenen vol zand uit de zandbak midden in de woonkamer legen. En omdat ik wel wat beters te doen heb dan drie keer per dag de stofzuiger uit de kelder te pakken – en ik gewoon ook een beetje lui ben en het druk heb met andere dingen – roep ik Robbie erbij. Met één druk op de knop rijdt hij een rondje door de woonkamer en de keuken, en ziet het huis er weer uit alsof er niks is gebeurd. Het enige wat ik hoef te doen is af en toe zijn buikje legen boven de prullenbak en hem eens in de zoveel tijd in het stopcontact steken. Robbie weer blij, ik blij.

 

Maar Robbie doet meer dan kruimels en zand opzuigen. Robbie is ook ideaal voor onder banken, kasten en bedden. Hij zuigt stof op plekken waar ik met de stofzuiger niet bij kom. Wanneer ik de kinderen naar school breng zet ik Robbie onder de tafel en als ik terugkom heeft hij alle broodkruimels, muesli en hagelslag opgeslokt. Blij met m’n schone vloer zet ik dan fluitend de borden en bekers in de vaatwasser en haal ik een lapje over de tafel.

 

Het is misschien heel suf en ouderwets en totaal niet feministisch, maar ik ben dus in m’n nopjes met deze uitvinding. Hoe blij kun je worden van een stofzuiger? Nou, heel blij dus, kan ik je vertellen. Het enige minpuntje is dat hij natuurlijk niet zelf de trap op en af kan, en heb je hoogpolig tapijt dan werkt Robbie ook niet zo goed. Maar als ‘tweede man’ doet ie het, naast een gewone steelstofzuiger, meer dan perfect. Robbie brengt rust en reinheid. Nee, een leven zonder Robbie zou ik me niet meer willen en kunnen voorstellen.

 

Door: Redactie Franska.nl

Afbeelding van Redactie Franska.nl