Waarom het heel goed is als je eens géén leuk weekend hebt gehad

 

Als iemand aan je vraagt: ‘Heb je een leuk weekend gehad?’, dan reageer je steevast met ‘Ja.’  Natuurlijk heb je een leuk weekend gehad. Joe.

 

En zo zal iedereen met ‘ja’ antwoorden en vertellen over die lunch daar, dat uitje hier, die familieweekenden zus en zo en drank en bitterballen en de hele rambam. Nou, eerlijk: mijn vorige weekend was dus eens níet zo leuk. En dat is soms heel goed voor je, blijkt. Ik had namelijk een uitvaart op zaterdagmiddag. Het was een afscheid van een leuke vrouw die veel te jong is overleden. Eind vijftig. En dat zet je dan toch weer gelijk met beide benen op de grond. Je wilt er niet aan denken, maar ja, het leven kan heel kwetsbaar zijn. 

 

En toen bedacht ik me allemaal opeens dit, zo na dat verdrietige weekend:

  • Ik ga nú een afspraak maken met mijn Omi.
  • Ik ga nú wijn drinken met mijn beste vriendinnen.
  • Ik ga nú tegen mijn man zeggen dat ik miljoen van hem houd.
  • Ik ga nú die nieuwe laarzen bestellen die ik al drie weken in mijn winkelmand heb liggen.
  • Ik ga nú ja zeggen tegen die carrièrestap.
  • Ik ga nú mijn kinderen vierhonderd kusjes geven op hun babyspekwangen.
  • Ik ga nú een volgende vakantie boeken.
  • Ik ga nú mijn moeder bellen. En daarna mijn vader.
  • Ik ga nú een etentje met mijn zussen plannen.
  • Ik ga nú genieten van deze kop koffie.

 

Mijn tip voor jou: maak er wat moois van, dit weekend. Elk weekend. En ook van de maandag. Want het is gegeven, deze nieuwe, fijne dag. Niet te veel zeuren, slingers ophangen en jouw eigen lijstje met tien punten afvinken. Want het leven is heel kwetsbaar. Vergeet dat nooit.

 

Door: Redactie Amayzine.com