Waarom hebben we dat streefgewicht?

 

Van voormalig model naar voedingsconsulent, Michelle den Hollander vloog de wereld over van shoot naar show, maar kende ook de struggles van de ‘juiste’ maten hebben.

 

 

Dit bracht haar waar ze nu is en op Franska.nl geeft ze tips.

 

De meeste mensen die bij mij langskomen hebben vaak als doel een streefgewicht. Terug naar dat bepaalde gewicht dat ze ooit gehad hebben. Maar waarom zou je? Nee echt, waarom wil je dat bepaalde gewicht behalen?

 

Heb je daar wel eens over nagedacht? Gaat het echt om die cijfers op de weegschaal of gaat het eigenlijk om iets anders? En daarom stel ik je graag de vraag: WAAROM? Of het nu een bepaald gewicht is dat je wilt bereiken of een ander doel voor ogen hebt, het is altijd goed om jezelf af te vragen waarom dat je streven is.

 

Omdat ik lange tijd modellenwerk heb gedaan was mijn doel ook altijd een bepaald gewicht en een bepaalde maat te hebben. Lange tijd heb ik moeite gehad om dat dat ene cijfertje op de weegschaal los te laten. Pas later zag ik in wat ik echt belangrijk vind. Voor mij is dat goed in mijn vel zitten, voldoende energie hebben en me fit te voelen. Waarom? Omdat ik mij dan het lekkerst voel, het gevoel heb dat ik elke uitdaging aankan en me zeker voel. Om een beter beeld van jouw doel te krijgen is het belangrijk om te weten waarom je wilt veranderen. Daarom is het goed om onderstaande vragen te doorlopen voordat je aan je doel gaat werken.

 

1. Waarom wil je veranderen? Stel jezelf daarna nogmaals de vraag: waarom?
2. Wat is je doelstelling? En is die haalbaar en realistisch?
3. Wat zijn de grootste valkuilen in je gemiddelde leefstijl van het laatste jaar?
4. Welke oplossingen zijn er om je grootste valkuilen weg te nemen?
5. Welke afspraken maak je met jezelf aan de hand van het bovenstaande?

 

Heb jij jouw doel duidelijk voor ogen en ben je er klaar voor om dit doel aan te pakken: go for it! En mocht je daar een beetje hulp bij nodig hebben, laat het me dan weten, dan kunnen we samen naar een stappenplan kijken.

 

Elke twee weken deelt Michelle op Franska.nl tips over gezond leven, knowhow over gezond eten en haar eigen verhaal. Nu al nieuwsgierig? Lees je alvast in op Michelle’s Good Food.

 

 

 

 

Door: Redactie Amayzine.com