Waarom doen mensen dit toch met hun telefoon?

 

Zouden ze nou nog niet begrijpen hoe zo’n ding werkt? Of zijn ze eigenlijk heel erg trots dat ze zo’n ding hebben? Dat we er van mogen meegenieten, zeg maar…

 

Ken je ook van die mensen die het blijkbaar A. ongelofelijk interessant vinden dat ze een mobiel hebben of B. nog steeds niet snappen hoe zo’n ding nou eigenlijk werkt? Ik zie en hoor het best vaak, dat iemand gebeld wordt, meestal met een ongelofelijk hysterische ringtone (door hun zoon of dochter ingesteld?) en die dan dat ding afschrikwekkend lang door laten rinkelen, omdat ze eerst als een kip in het onweer op het schermpje gaan zitten kijken, A. om te zien wat de bedoeling van dat lawaai is, of B. om te zien wie degene is die belt. Op een gegeven moment gaat zoiets toch een beetje vlotter, zou je denken. Nou, bij sommigen (vooral oudere mannen) schijnbaar niet. Sorry heren, maar het valt me gewoon op.

 

En dan merkwaardige mobiel-gewoonte nummer twee, waarvan ik me afvraag wat daarmee bedoeld wordt. Hoezo die telefoon altijd op de speaker laten staan? Echt serieus, legio mensen die lekker de speaker aan hebben staan, zodat je niet de helft van het gesprek, maar gewoon het complete gesprek kunt volgen. Zouden ze nou echt denken dat ik zo nieuwsgierig ben? Valt best mee hoor, van mij mag hij gewoon uit. 

 

Of moet ik niet zo onverdraagzaam zijn en dit lekker allemaal normaal gaan vinden? Kan ook hoor. Kwestie van knop omzetten in m’n hoofd. Ik hoor wel even wat jij ervan vindt.

 

Door: Franska

Afbeelding van Franska