Waarom besluiten mensen zoiets? 

 

Beetje vreemd vind ik het wel. Al lig ik er ook weer niet echt wakker van.

 

 

 

Kijk jij ook naar De slimste mens? Ik wil geen aflevering missen. Er is iets geks. Omdat ik er een keer een verhaal over las op de Facebookpagina van franska.nl is er iets dat me opvalt, al zijn er natuurlijk meer dingen die me opvallen:

 

Dat het merendeel van de kandidaten sneakers draagt

 

Dat Philip Freriks vrijwel alles wat ie zegt lijkt op te lezen van een kaartje

 

En dat ie standaard exact dezelfde teksten zegt bij een nieuwe ronde

 

Dat ik af en toe wel wat meer van het ‘geredeneer’ van Maarten zou willen horen, maar dat het regelmatig lijkt alsof er iets afgeknipt is. Hetzelfde geldt voor de gesprekken met de kandidaten: zitten ze nog te lachen om iets dat ik dan gemist heb

 

Dat er steeds meer mensen als kandidaat tevoorschijn komen, van wie ik nog nooit gehoord heb

 

Dat er kandidaten zijn met heel goede ogen, die volgens mij gewoon die bijna onzichtbare antwoorden kunnen lezen

 

Dat het af en toe lijkt of sommige kandidaten van tevoren afgesproken hebben dat ze de eerste aflevering ongeschonden doorkomen. Dan denk ik dus dat ze alvast vooraf vragen en antwoorden krijgen

 

Dat de ‘uitdager’ in het begin altijd makkelijke vragen lijkt te krijgen

 

Dat ik ondanks dit alles verslaafd blijf aan dit programma

 

Maar wat me intussen lichtelijk stoort is die ene man in het publiek, die er zo ongeveer elke aflevering bij zit. Ik heb daar natuurlijk al eens iets over gehoord, zoals ik al zei. En dat had ik beter niet kunnen horen, want juist daarom kijk ik elke keer meteen of ie er weer zit. En vrijwel altijd zit ie daar dan, achter Philip of Maarten. Hij lacht en trekt gezichten op vreemde momenten, omdat hij waarschijnlijk denkt dat dat zo hoort, of om net te doen of ie enorm meeleeft. Maar als je het mij vraagt, wil hij maar een ding: zo vaak mogelijk op tv komen. Nou maakt me dat eigenlijk niets uit. Je moet maar doen waar je zin in hebt, zolang je er niemand kwaad mee doet. Ik neem het hem dan ook helemaal niet kwalijk. Wat me dan wel irriteert? Dat zo’n redactie keer op keer datzelfde gezicht erbij uitnodigt. Snap ik echt helemaal niets van. Als er een goede reden voor is, wil ik die best eens weten.

 

Doordat ik het al gehoord had van die man, is het een soort afwijking van me geworden om erop te letten. Normaal zie ik bij een programma nooit wie er in het publiek zit, tenzij iemand zich uiterst uitbundig uitgedost heeft.

 

Nou ben ik benieuwd of er iemand is die zo’n publiek-uitnodigingsbeleid net zo merkwaardig vindt als ik.

 

Natuurlijk zit ik er vanavond weer klaar voor. Gewoon lekker meedoen. En hopen dat mijn favoriete kandidaat wint.

 

Ik wens je een goeie week, iets minder warm gelukkig.

 

Liefs van Franska

 

 

 

Door: Franska

Afbeelding van Franska