Waar zo’n pandemie al niet goed voor is

 

‘Dankzij’ de pandemie en onze grote voorzichtigheid (we hebben onszelf al voor de officiële ophokplicht opgesloten) werd ik wereldkampioen online bestellen.

 

 

 

Die onderscheiding heb ik mezelf maar gewoon toegekend. Ik wilde zo’n rotvirus mijn plezier niet nog verder laten bederven, dus ik had me voorgenomen dat we lekkerder zouden eten dan ooit. En dat was best een uitdaging, want eigenlijk aten we altijd al lekker. Vooral een uitdaging als je geen winkel van binnen ziet.

 

Als je maar goed genoeg zoekt en niet opgeeft, kun je alles vinden, ook al is het niet altijd meteen raak. Heb ik gelukkig vroeger als styliste al geleerd. Zo af en toe verlang ik naar een lekker bordje fruits de mer, een paar verse oesters of een bordje spaghetti vongole en m’n man naar een lekker bord mosselen (ben ik zelf helaas allergisch voor geworden).

 

Al googelend naar oesters en kokkels (eigenlijk veel lekkerder om spaghetti ‘vongole’ mee te maken) kwam ik bij Fishtales terecht. En sindsdien ben ik verkocht. Natuurlijk kende ik Fishtales wel, dankzij de verhalen en persberichten die je als magazine-maker automatisch in je mailbox krijgt. Maar eigenlijk was ik zelf nog nooit ‘aan de Fishtales’ gegaan. Terwijl het toch zo’n mooi bedrijf is.

 

Seafoodchef, kookboekenschrijver en mede-oprichter Bart van Olphen zet zich al meer dan vijftien jaar in voor duurzame vis. Hij reist de wereld rond om samen te leven, te vissen en te koken met de meest duurzame visserijgemeenschappen. Als je dus producten van ze koopt heb je niet alleen iets heel lekkers, je weet ook nog dat het goed zit. En wat ik extra leuk vind is dat je kunt zien waar je spullen vandaan komen dankzij de QR-codes op de verpakking. Deze bijvoorbeeld.

 

 

Sinds kort zijn wij hier thuis verslingerd aan hun laatste nieuwtjes: tonijn- en zalmsalades. Móet je proeven als je een lekkerbek bent. De spicy tonijn is geloof ik m’n favoriet, maar ik zou voor de zekerheid ook maar even die natural tonijnsalade en warmgerookte zalmsalade bij Albert Heijn meenemen als ik jou was. Ik kan een borrel-proeverij aanbevelen. Lekkere toastjes en drie bakjes op tafel en snaaien maar.

 

 

Je dacht het zeker al: intussen ben ik dus Fishtales-fan. Niet alleen van hun versproducten, maar ook van de blikjes en pakjes. Wil jij ze ook proberen? Gewoon even kopen. Of tadaaa… winnen! Ik mag namelijk acht pakketten weggeven met daarin een assortiment aan blikjes duurzame vis, zoals sardientjes, ansjovis, makreel en haring (en natuurlijk ook de blikjes tonijn) en het ontzettend leuke kookboek van Bart: ‘Vis uit Blik’.

 

 

Tof hè?

 

Dus maar gauw even een reactie achterlaten onder dit artikel op Facebook, dan lees je daar volgende week of je een van de acht winnaars bent.

 

Ik wens je een fijne week. En: niet vergeten, lekker eten!

 

Liefs van Franska

 

 

 

 

Door: Franska

Afbeelding van Franska