Waar laat jij je huisdier als je op vakantie gaat

 

Het is iets waar veel mensen niet over nadenken als ze een huisdier kopen: waar laat je hem als je op vakantie gaat.

 

 

 

Toen ik laatst met vrienden een weekendje weg boekte, moest ik ook wat voor de hond regelen. Gelukkig had ik enorme mazzel dat ik zo kort voor vertrek nog een plekje voor Takkie wist te vinden, want de dierenpensions zitten vol tot ver in september. En als je alleen tijdens de schoolvakantie weg kan moet je al maanden van tevoren boeken. Zomaar spontaan weekendje op stap gaan zonder je huisdier lukt dus haast niet meer, want waar laat je hem?

 

Niet iedereen heeft een lieve buurvrouw die behalve op de plantjes ook op de poes of kanarie wil letten. Bovendien betaal je een flink bedrag om je huisdier ergens te laten logeren. Om je een voorbeeldje te geven: 25 euro per dag is heel normaal voor een gemiddelde hond, en je kat bij een particuliere oppas achterlaten kost al snel 15 euro per dag. Dus reken maar uit wat voor budget je nodig hebt als je twee weken op vakantie gaat. Zo wordt je huisdier opeens een forse kostenpost en dat is dan voor sommige mensen een goede reden om ervan af te willen.

 

Weet je nog hoe de asielen leegliepen toen we tijdens corona massaal aan de huisdieren gingen omdat we toen wel thuis waren en tijd hadden voor die leuke pup of dat fluffy konijn? Zo leeg als ze op het hoogtepunt van de pandemie waren, zo ramvol zitten ze nu. Nu het leven voor veel mensen weer normaal is, blijkt het toch nogal onhandig te zijn om een dier in huis te hebben als je op vakantie wil. Zo zielig vind ik dat. Op sommige opvangplekken zitten zelfs twee keer zoveel konijnen als dat er plaats voor is. Ook hier is er gebrek aan personeel om ervoor te zorgen en zitten ze te springen om vrijwilligers. En je weet wat ze zeggen over konijnen hè?!

 

Toch nog op zoek naar een oppas voor je hond of kat? Kijk dan even hier bij Pawshake en wie weet vind je hier een plekje voor je konijn.

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit