Vrouwen konden dus niet voetballen

 

Mag ik even een lange neus trekken? Want daar wil ik het nu dan weleens over hebben met al die sceptici. 

 

Zo. Zijn we daar dan nu voor eens en voor altijd klaar mee, met die onzin? Ik weet niet of je die twee kopballen hebt gezien zaterdag, maar als je daarna nog zulke dingen durft te beweren… Ja, oké, het ziet er anders uit, voetballende vrouwen. Vrouwen zien er sowieso anders uit. Was je misschien al een keer opgevallen, beste vrouwenvoetbal-mopperaar? Ik geef toe dat het me onhandig lijkt, die zwabberende paardenstaart bij het sporten, maar als je eraan gewend bent, heb je er waarschijnlijk helemaal geen last van. En als je het mij vraagt zitten die mannen voor een potje voetbal in een WK of zo veel langer voor de spiegel en bij de kapper dan onze Oranje Leeuwinnen. Die doen er gewoon een elastiekje omheen.

 

Trouwens. Als vrouwen niet kunnen voetballen, kunnen mannen niet koken. Zo. Puh. Want dat ziet er net als dat voetballen ook heel anders uit. Vrouwen werken niet alleen naar resultaat, maar ruimen tussendoor ook nog steeds de keuken op. Mannen maken er een enorme puinbak van en pronken met het resultaat.

 

En by the way: de Oranjevrouwen vind ik (als ik het zo op een afstand mag beoordelen) ook veel meer een team dan de Oranjemannen. Dat ziet er dus ook anders uit. Zo leuk als je ze met z’n allen een doelpunt of een overwinning ziet vieren. 

 

Ach, laat ik er geen extra wedstrijd van maken. Mannen of vrouwen. Wat maakt het ook uit. Als ze winnen ben ik blij voor ze. Ook voor Max Verstappen. En ook blij met al die vrolijke oranje fans die ons landje vertegenwoordigen bij dit soort evenementen. Je zou er chauvinist van worden. 

 

Lieve voetbaldames, nog van harte met de overwinning op Italië van zaterdag en heel veel succes morgen! We duimen voor jullie. 

 

Door: Franska

Afbeelding van Franska