Voor het eerst hebben heteromannen het zwaar met daten

 

Daten was voor heteromannen blijkbaar bijna altijd een pijnloos proces, tot nu.

 

 

 

Begrijp me niet verkeerd, ik wens iedereen een datingleven zonder lijden, al moest ik toch even gniffelen om de reden dat heteromannen het voor het eerst zo moeilijk hebben. Alleen al omdat dit gewoon normáál zou moeten zijn.

 

Eerst even wat feiten en cijfers: maar liefst 62 procent van de mensen op datingsites is man. Hiervan is het grootste deel heteroseksueel en op zoek naar een vrouw. Het aanbod in de apps schijnt zó overweldigend groot te zijn dat heteroseksuele vrouwen zich een ietsiepietsie overweldigd voelen. Gevolg: mannen moeten hun best doen om een date te krijgen. Het schijnt vooral zo te zijn dat jongere mannen van middelbare leeftijd het zwaar te verduren hebben. Niet alleen in het krijgen van een relatie, maar ook vanwege het feit dat ze geen relatie hebben. Heteromannen zijn volgens onderzoek namelijk gelukkiger als ze een relatie hebben.

 

Hoe dat lastige daten komt? Vrouwen leggen de lat voor een relatie steeds hoger, is te lezen op Psychology Today. Ze willen een partner die emotioneel beschikbaar en communicatief vaardig is. Ook vinden ze het belangrijk dat ze dezelfde normen en waarden delen. Je zou denken dat dit de basis moet zijn in een normale relatie, wat het nu dus ook wordt. Het lullige voor sommige heteromannen is dat zij dit schijnbaar niet meekregen vanuit huis, volgens Psychology Today, waardoor er een groot gat valt tussen de wens en het aanbod. Enter: mannen die het moeilijk hebben met daten en hun best moeten doen om een gelijkwaardige relatie aan te gaan.

 

Ik moet bekennen dat ik het ergens wel verfrissend vind. Op een enkel Tinder-huwelijk na worden apps nog vaak afgeschuimd voor wat casual vermaak, onder de valse voorwendselen ‘op zoek naar een relatie.’ Het moeilijkere datinglandschap kan hier dus ook verandering in brengen, met als gevolg: leukere matches, gelijkwaardige relaties en een gebruikelijke denkwijze onder mannen voor anno 2022. Al vermoed ik dat die ook al een poosje in ontwikkeling is, dus het komt vast goed met het zware datingleven van de heteroman.

 

Kleine disclaimer: dit onderzoek werd uitgevoerd onder heteromannen. Het is daarom niet bekend hoe het zit met ons overige mensen. Een beetje hetzelfde principe als dat medicijnen niet voor vrouwen gemaakt worden dus.  

 

Bron: Psychology Today, Elle.nl

 

 

 

Door: Adeline Mans

Afbeelding van Adeline Mans