Het schijnt dat de gemiddelde Nederlander 5,4 spijkerbroeken in de kast heeft liggen. En omdat de stof zo sterk is, kun je er dus ook bijvoorbeeld een stoeltje mee bekleden.

 

Dit populaire kledingstuk wordt gemaakt van een dichtgeweven stof met een katoenen basis. De stof is duurzaam en stevig en bestaat al ruim 350 jaar. De spijkerbroek ietsje korter: 150 jaar. Toen de Amerikaanse kledingfabrikant Levi Strauss hiermee op de proppen kwam, was er in feite niets nieuws onder de zon, het enige wat hij deed was zijn broeken op de zwakke plekken met klinknagels versterken. Zo bleek deze oorspronkelijke werkersbroek zelfs voor de mijnwerkers sterk genoeg. Reden genoeg om ervan uit te gaan dat deze stof uitstekend dienst kan doen in je huis, op je bank, je stoel, je lampenkap, je kussen… Onverslijtbaar!

De typische denimkleur moet je natuurlijk wel aanspreken en als je heel romantisch aangelegd bent is dit waarschijnlijk niet je ding. Voor de stoere woontypes onder ons kan dit juist wel weer een schot in de roos zijn. Denim roept voor mij vooral associaties op met de o zo gewilde 501 van Levis. Helemaal te cool voelde ik me toen mijn moeder na weken zeuren eindelijk overstag ging. En cool wordt je huis zeker wanneer je deze klassieke denimstof toevoegt aan je interieur. Gecombineerd met zwart staal, wit en andere tinten blauw is-ie het mooist. Ga voor een of twee denim-items in de kamer, dat is meer dan genoeg om indruk te maken.

 

 

Sonja Balfoort heeft een grote liefde voor interieur, food en garden. Ze is dol op magazines en reist graag. Sonja is getrouwd en heeft twee kinderen.

Fotografie: Ian Mankin