Echt een goeie dag vandaag…

 

Mooie dag vandaag om eens even aan wat voorpret te beginnen. Welke van de drie vaste vakantieplekken gaat het worden het komende jaar? Ja, spannender gaat het niet worden, maar keuzes maken is al spannend genoeg, toch?

 

Ik hoorde het laatst wel hoor, toen iemand tegen me zat te vertellen over kennissen die eigenlijk oud voor hun leeftijd zijn en die dus nooit iets nieuws zien, want ze zijn zo saai, dat ze altijd maar naar dezelfde plek op vakan….oeps… ze probeerde de woorden nog in te slikken, maar ik had het al gehoord. Want ze realiseerde zich ineens dat ze uitgerekend tegen iemand zat te praten die net zo saai is als die kennissen. Ik ben namelijk een echte ‘vakantie-recidivist’. Nieuw woord, dat ik laatst voor het eerst hoorde.

 

Ach, ik dacht er ooit ook zo over en heb zelfs jaren getwijfeld of we toch niet eens iets anders moesten. Maar weet je wat nou zo fijn is aan altijd dezelfde plek? Je hebt er instant rust. Meteen al bij aankomst. Een soort thuiskomen gewoon. Weet bij aankomst al precies wat je te doen staat. Waar de winkels zijn, waar je altijd je schoenen neerzet. Wat er allemaal te doen is in de omgeving. Dat hoeft dan meteen ook al niet meer, want dat heb je allemaal al gedaan en gezien.

 

Rust. Zen. Relax. Dat is toch ook waar vakantie in eerste instantie voor bedoeld was? Of was het om inspiratie op te doen? Hoor je weleens. Nou, dat kan wat mij betreft ook in een lang weekend. Of een midweek. Drie dagen inspiratie opdoen is eigenlijk best genoeg. Heb ik namelijk verstand van, want heel vaak gedaan.

 

Dus…

 

Nu nog even besluiten. Toscane, Finland of Bretagne. En de data. En langs welke route heen en terug. Spannend genoeg weer. Mmm, heerlijk. Kom ik wel uit vandaag, denk ik. Ik heb toch een uur extra, omdat m’n ingebouwde klok niet weet dat het wintertijd geworden is vandaag. Lekkerrrrr.

 

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmée Franken. Visagie: Charlotte van Gulik, Haar: Isabella Greuter