Voor de gezelligheid

 

 

Het aantal aanmeldingen voor studentenverenigingen is dit jaar enorm toegenomen. Je moet toch wat als nieuwbakken student…

 

Ik vond het destijds toen ik met mijn opleiding startte best ingewikkeld om helemaal opnieuw te beginnen, ver van huis en mijn vertrouwde vriendenkring. En wat doe je dan? Dan word je lid van een studentenvereniging. Voor de gezelligheid.

 

Mijn dochter had vorig jaar de mazzel dat ze op de hogeschool ‘gewoon’ een kennismakingstijd had waardoor ze aan haar medestudenten kon snuffelen. Zo heeft ze een heel gezellig clubje vrienden gemaakt waar ze tijdens deze coronatijd virtueel toch heel veel plezier mee heeft gehad.

 

Maar je zal nu maar eerstejaars student zijn en in een nieuwe stad beginnen aan je opleiding. Dat is in normale tijden al best ingewikkeld, laat staan in 2020 terwijl er een pandemie over de wereld raast.

 

Dus ik snap wel dat het aantal aanmeldingen voor studentenverenigingen enorm is toegenomen, zelfs met tachtig procent ten opzichte van vorig jaar. Want vanwege corona volg je geen lessen op school of universiteit, maar vanuit huis. En hoe moet je dan je medestudenten leren kennen? Dat is volgens mij best lastig vanaf een beeldscherm. Dan heb je bij een vereniging, weliswaar op anderhalve meter afstand, in ieder geval nog een beetje gezelligheid.

 

Ik hoop voor alle eerstejaars dat ze, ondanks deze rare start van het studiejaar, een fijne tijd tegemoet gaan. De meeste van hen hadden ook al een rare eindexamentijd, dus een beetje lol gun ik ze van harte.

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit