Voor bij de koffie

 

Op de redactie konden we er niet over ophouden. Tompoucen, héérlijk zijn ze. En zelf gemaakt zijn ze nóg beter. Probeer maar. 

 

 

Dit heb je nodig:
Voor 12 tompoucen

  • 2 rollen bladerdeeg
  • 1 zakje vanillepuddingpoeder
  • 250 ml melk
  • 500 ml slagroom
  • 200 g poedersuiker
  • 1 eiwit
  • 1 pakje gelatine
  • Roze levensmiddelenkleurstof

 

Zo maak je het:
Laat de gelatine in koud water een poosje weken. Bereid de vanillepuddingpoeder voor volgens de instructies op de verpakking. Knijp de gelatine uit en meng het door het warme vanillemengsel. Laat afkoelen. Sla in de tussentijd de slagroom stijf en meng deze later door het afgekoelde mengsel. 

 

Verwarm je oven voor op 180 graden en bereid het bladerdeeg volgens de instructies op de verpakking. Rol de verse degen uit op een bakplaat met bakpapier en prik met een vork gaatjes in het deeg. Bedek beide degen met bakpapier en leg er een bakbak bovenop, zodat het bladerdeeg plat blijft. Laat 20 minuten bakken in de oven. 

 

Verdeel de pudding over een bakplaat en dek dit af met plastic folie. Laat in de koelkast 3 uur opstijven. Roer de poedersuiker door het eiwit tot er een glazuur ontstaat. Meng de levensmiddelen kleurstof erdoor tot je het de juiste kleur vind. Bestrijk 1 deegdeel met de glazuur en laat dit drogen. Neem dan de vanillecrème en leg dit op het andere deegdeel. Snij de gekleurde bovenkant in 12 gelijke stukken en leg deze boven de crème en snij de tompoucen naar beneden door. 

 

Eet smakelijk!