Volgend jaar weer naar de meubelboulevard

 

Normaal gesproken loop ik met Pinksteren ergens op een meubelboulevard.

 

 

Wat heb jij gedaan in het pinksterweekend? Net als ik met een dekentje op de bank gehangen met een pot warme thee naast je? Man, man, man, wat een ellende. Het leek wel herfst in Huize Smit. Zelfs mijn Takkie had geen zin in een rondje voor een snelle plas.

 

Normaal gesproken loop ik in dit weekend op een bomvolle meubelboulevard. Zo koos ik mijn nieuwe keuken, bank en tweepersoonsbed in drie opeenvolgende jaren met Pinksteren uit en gaven we de tuin een opknapbeurt met de hogedrukspuit inclusief nieuwe plantjes van het tuincentrum. Maar omdat het maar zo koud blijft wacht ik nog even met de begonia’s en lobelia.

 

Door dat stomme weer en corona kon er eigenlijk niks leuks met Pinksteren. Geen openluchtconcert, geen tuinfeestje, buurtbarbecue of andere gezelligheid. Normaal gesproken ben ik er niet zo van maar ik kreeg van het weekend zelfs zin in een overvolle braderie, hét dagje uit bij uitstek met deze dagen. Om me zomaar mee te laten deinen op een mensenmassa met een broodje warme beenham in mijn handen. Lekker grabbelen tussen de koopjes om vervolgens met allerlei nutteloze zaken thuis te komen. Om weer fijn dicht tegen de andere bezoekers rond te lopen, zonder angst voor besmetting. Om zonder mondkapje op mijn snoet in het zonnetje op een druk terras te zitten. Gewoon weer zorgeloos omdat het kan.

 

Hopelijk zit ik volgend jaar dan weer te klagen omdat het met Pinksteren te warm was en dat er een file naar de braderie stond en we de auto nergens konden parkeren. Ik ben er een beetje klaar mee dat ik mensenschuw moet zijn. En ik ben helemaal klaar met de kou en de nattigheid. De afspraak voor mijn prik staat al in mijn agenda, dus er breken betere tijden aan. Ik reken voor volgend jaar in elk geval weer op mijn jaarlijkse uitje naar de meubelboulevard. Ik heb wel zin in een nieuwe eettafel.

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit