Pieter Omtzigt is er even niet en gelijk heeft ie

 

Pieter Omtzigt heeft laten weten dat hij zich de komende weken als Kamerlid laat vervangen.

 

 

 

Als ik iemand een beetje tijd gun om te lummelen is het Pieter Omtzigt wel. De man die samen met zijn collega-Kamerlid Renske Leijten de toeslagenaffaire aan het licht bracht zit er doorheen.

 

Dat is geen verrassing natuurlijk want de beste man heeft de afgelopen maanden werkelijk een lawine aan media-aandacht over zich heen gekregen. Kabinet Rutte III was door deze affaire al gevallen maar als het had gekund was het nog een keer gebeurd vanwege de beruchte notitie onder de arm van demissionair minister Ollongren met de woorden ‘Pieter Omtzigt functie elders’.

 

Het leek wel of het op het Binnenhof gewoonweg nergens anders meer over ging dan over dit CDA-Kamerlid. Terwijl er toch ook een crisis van jewelste gaande is en er ook nog lang geen sprake is van een nieuw kabinet. Je zou er bijna een film over kunnen maken. Kamerdebatten vol intrige, roddel en achterklap. Wie sprak er binnen het kabinet de waarheid en wie liep er met droge ogen te liegen?

 

Hoewel Pieter bij de verkiezingen ruim 342.000 voorkeursstemmen kreeg en hij wel opnieuw zijn zetel in de Tweede Kamer heeft ingenomen zat hij al een tijdje overwerkt thuis. Maar omdat de mediastorm rond zijn persoon maar niet gaat liggen komt hij niet tot rust. Daarom neemt hij nu het drastische besluit om zich de komende vier maanden te laten vervangen door CDA-collega Henri Bontebal, zo heeft hij via Twitter laten weten.

 

Gelijk heeft ie, want je zou toch van minder helemaal knettergek worden.

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit