Vlieg je vanaf Schiphol? Dan moet je dit voortaan meenemen

 

Paspoort? Check! Instapkaart? Check! En vergeet dit voortaan ook niet mee te nemen als je vanaf Schiphol vliegt.

 

 

 

Ken je dat: je vliegt vanaf Schiphol en tijdens het wachten om te boarden wil je toch graag nog wat water drinken. Dan kon je achter de security altijd nog een flesje water kopen. Maar vanaf vandaag stopt een groot deel van de winkels achter de beveiliging per direct met de verkoop van plastic wegwerpwaterflesjes. Volgens de grootse winkelketen van de luchthaven scheelt dat 750.000 lege flesjes per jaar. Want lang niet iedere passagier neemt dat gekochte flesje mee aan boord voor hergebruik en dus belandt het op een enorme berg plastic afval.

 

 

De luchthaven werkt samen met Dopper (je weet wel, dat bedrijf dat mooie herbruikbare waterflessen maakt) dat al langer bezig is om meer watertappunten in Nederland te krijgen. Dopper vindt het eigenlijk niet meer dan logisch dat iedere passagier een herbruikbare waterfles in de handbagage heeft. ‘Het meenemen en hervullen van je herbruikbare waterfles als je op reis bent zou net zo gewoon moeten zijn als het meenemen van je telefoon en paspoort’, aldus de waterflessenfabrikant.

 

Dus vertrek je binnenkort vanaf Schiphol en wil je je waterflesje nog even vullen voor vertrek? Loop dan langs Lounge 2 (waar de doorgang is naar gates D, E, F, G en H), waar een extra watertappunt gemaakt is. Of je rent nog even voor een snelle plas naar de wc, waar je je flesje uiteraard ook onder de kraan van de wasbak kunt vullen.

 

Als je bedenkt hoe hoog die hoop plastic is die op deze manier bespaard wordt, dan is dat een kleine moeite die een hele berg plezier geeft.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit