Dit wordt dé nieuwe vakantiebestemming van het moment

 

Al eerder schreven we dat Albanië de komende tijd enorm hot wordt als vakantiebestemming, maar er zijn dit jaar meer nieuwkomers.

 

 

 

 

Waar vakantiegangers eerst jarenlang massaal naar Ibiza gingen voor vakantie (en om te feesten), lijkt nu een andere bestemming die populariteit over te gaan nemen. In Engeland is deze trend al gaande: dit jaar slaan mensen voor het eerst Ibiza over; ze vliegen een stukje verder door.

 

Ibiza zou te druk zijn geworden en vooral: te duur. En daarom gaan mensen nu massaal naar… Tanzania. Misschien niet het eerste alternatief waar je aan zou denken want je zit een behoorlijk stuk langer in het vliegtuig, maar dan heb je ook wel wat: de temperaturen zijn warmer en het leven daar is véél goedkoper. De Britten zijn vooral blij dat de pints bier hier ongeveer een euro kosten. Kan ik inkomen.

 

 

Het eten hier is ook stukken goedkoper, net als de prachtige accommodaties. Waar je in Ibiza duizenden euro’s kwijt bent aan een beetje luxe, dan kun je hier voor een fractie van de prijs aan het strand zitten.

 

 

Natuurlijk zijn de grote clubs die je op Ibiza wel hebt hier niet aanwezig, maar Tanzania heeft wel Zanzibar in de aanbieding en dat vind ik een prima alternatief. Minder feesten, meer tropisch ontspannen. Ik teken ervoor. En daar komt nog eens bij dat je in Tanzania ook veel wildlife kan spotten; dat staat al járen op mijn bucket list.

 

 

De kans is alleen dus wel groot dat je met veel Britten zit opgescheept; zij zijn namelijk deze trend gestart. Ik zie het best voor me dat veel landen gaan volgen. Eerder gingen er 75.000 Britse toeristen per jaar richting Tanzania, en dat gaat nu al tegen de 150.000 lopen. Mark my words: Tanzania wordt de aankomende jaren héél populair.

 

 

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer