Vistaco’s van Jamie Oliver

 

Bij Franska.nl kunnen we iedere dag wel taco’s eten. In dit recept vervangt Jamie de in Europa moeilijk te krijgen tomatillo door kiwi.

 

Dit heb je nodig voor 2 personen

  • 4 taco’s of wraps (naar keuze.) 
  • 2 rijpe kiwi’s
  • 4 lente-uitjes
  • 1 verse jalapeño of groene Spaanse peper
  • 1 bosje verse koriander (30 g)
  • 2 limoenen
  • Tabasco chipotle pepersaus
  • ¼ rodekool (150 g)
  • 1 el rodewijnazijn
  • ½ sinaasappel
  • 1 rode of gele paprika
  • 2 stevige witvisfilets, zoals schelvis, van 120 g elk,
  • met vel, geschubd en zonder graten
  • 2 el yoghurt

 
Zo maak je het

 

Salsa
Schil de kiwi’s, snijd ze doormidden en doe ze met het groene deel van de lente-uitjes en de groene Spaanse peper (zonder zaadjes) in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur. Houd de boel regelmatig in beweging en doe de vruchtjes en groenten wanneer ze licht geschroeid zijn met de helft van de koriander, het sap van 1 limoen en een scheutje chipotle Tabasco in een blender. Laat de blender draaien tot een gladde saus ontstaat, proef en breng hem perfect op smaak. Snijd de rodekool in flinterdunne reepjes, liefst op een mandoline (met beschermkapje!), hussel er de rest van de koriander door, maak aan met de azijn en het sap van de halve sinaasappel, en voeg naar smaak peper en zout toe.

 

Vis
Snijd het wit van de lente-uitjes fijn. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snijd hem in blokjes van 1 cm. Snijd vervolgens de vis in reepjes van 2 cm en hussel ze met de lente-uitjes, blokjes paprika en 1 eetlepel olie door elkaar.  Bak het vismengsel ongeveer 4 minuten, of totdat de reepjes vis gaar en goudbruin zijn.

 

 

Verwarm de taco’s of wraps volgens instructies op de verpakking. Verdeel de yoghurt, vis en groenten over de warme taco’s en serveer ze met de aangemaakte rodekool en de killersalsa. Geef er partjes limoen bij om erover uit te knijpen. Val aan!

 

Eet smakelijk!

 

Uit: Jamie’s Super food voor elke dag
Jamie Oliver
Prijs €29,99
Kosmos Uitgevers

 

Door Redactie FavorFlav