Viervoeters op de surfplank

 
Zon, zee en strand. Wat wenst een hond nog meer? Nou, sommige honden wagen dus een ritje op de surfplank. Surfplank? Ja, lees maar even…

 
Zie je het al voor je, honden met zwembrillen en shorts, swingend op hun surfboard, strijdend voor een plek op het podium? Hmm, nee, ik eerst ook niet. Maar in Amerika is dit dus een jaarlijks event. Echt wel grappig! Tientallen honden deden deze vrijdag weer mee om te strijden voor het goud in Los Angeles, Californië. Er bestaat zelfs een boek met tips en tricks voor surfende honden, The Dog’s guide to surfing. Hierin staat hoe je je viervoeter kunt voorbereiden op de eerste stappen op het board. En terwijl ik er meestal na één seconde vanaf val, lijkt het deze honden aardig goed te lukken. Het moet niet gekker worden!
 
 

De honden namen deel in vier verschillende gewichtsklassen en werden beoordeeld op verschillende vaardigheden, waaronder lengte van hun surfritje en het vertrouwen op hun surfboard. En naast de sport en gezelligheid is het event ook bedoeld om geld op te halen voor een goed doel.
 
Tijdens het event zijn er ook nog andere activiteiten waaraan honden (en hun baasjes) kunnen deelnemen. Zo kan je je hond van top tot teen laten nakijken (nagels, tanden, gewicht en vetpercentage), heerlijk laten masseren en je kan zelfs een hond adopteren. Ook zijn er nog wedstrijden voor de best geklede honden. Hier moet je denken aan de meest hippe en gekke outfits. Hilarisch!
 
Dit jaar was er ook nog een bijzondere gast: Simon de kat kwam een kijkje nemen, al durfde die geen ritje te wagen op de surfplank. He, jammer nou.
 
Het mooie van alles is dat het event gratis te bezoeken is. Helaas is een tripje naar Los Angeles wel wat aan de dure kant. Misschien een idee om zo’n event in Nederland ook te gaan organiseren? De ideale manier om geld voor een goed doel op te halen, mensen bij elkaar te krijgen en natuurlijk te genieten van alle activiteiten. Want laten we eerlijk zijn, wie geniet er nou niet van een hond in een felgekleurde tutu op een surfplank? Precies.

 

Door: Danique ten Boer