Vier redenen om een witte bloes te kopen

 

Ik kan zo vier belangrijke redenen noemen om een witte bloes te kopen. Ook al heb ik al een heel rijtje hangen…

 

Reden 1: De witte bloes lijkt zo standaard. Gewoon een groot herenoverhemd. Toch? Nou echt niet. Elk jaar is-ie anders. Dat merk ik wel als ik een van m’n exemplaren uit de kast trek. Raar model. Te kort. Getailleerd. Gekke mouwen. Typisch gevalletje van ‘niet meer aan de hand’. Kortom. Tijd voor een nieuwe.

 

Reden 2: Ik heb er binnen de kortste keren een vlek op zitten die er van z’n lang zal ze leven niet meer uitgaat. Maar het blijft wel een hele leuke bloes. Misschien toch nog eens een keer met heel veel witwasmiddel? Dus zo gaat zo’n ding gewoon jaren mee, zonder succes. Enige wat er keer op keer mee gebeurt is dan die wasbeurt. Tijd voor een nieuwe.

 

Reden 3: Een paar van mijn mooiste exemplaren passen gewoon niet meer, terwijl ze toch echt oversized aangeschaft zijn. Oeps. Niet doorvertellen. Tijd voor een nieuwe.

 

Reden 4: Dat materiaal? Hartstikke stug. Expres gekreukeld. Heel grof. Vond ik dat nou echt mooi toen ik het kocht? Ik herinner me van wel. Ook al koop ik er elke keer eentje, waarvan ik 100% zeker weet dat-ie tijdloos is en dus 100 jaar meegaat, blijkt het dus ijdele hoop te zijn. Tijd voor een nieuwe.

 

En nu heb ik hem… en dan hangt-ie daar maar…

 

Zou wel zonde zijn als ik erop mors tijdens die belangrijke lunch. Misschien toch maar een andere keer.

 

Hum, ik lijk ineens wel heel erg kolossaal in dat ding. Misschien toch maar een andere keer.

 

Staat eigenlijk het leukste op een spijkerbroek. En die heb ik niet. Eerst eens een goeie jeans zien te scoren.

 

 

Door Franska

Fotografie sfeerbeeld: Carmen Vos. Fotografie portret: Esmée Franken. Visagie: Charlotte van Gulik, Haar: Isabella Greuter