De nieuwste kersttrend van dit jaar verbaast iederéén

 

Een kerstboom is natuurlijk iets wat nooit uit de mode raakt. Per jaar worden er zo’n 2,8 miljoen exemplaren gekocht in Nederland. Toch gaat het dit jaar anders, als we het internet mogen geloven.

 

In december 2017 is het helemaal je-van-het als je je kerstboom op z’n kop zet. Nee, we verzinnen het écht niet. Letterlijk op zijn kop. Als je denkt alles al eens gezien te hebben: het kan dus nóg gekker. De ‘smalle kant’ van de boom staat gewoon op de grond, zeg maar. Een voordeel is wel dat je niet langer met een kluit aarde hoeft te slepen en te knoeien. Want je hangt de boomstam gewoon, hup, ondersteboven aan het plafond. Dat vergt enige precisie, want oei, je wilt natuurlijk niet dat het hele ding niet goed hangt en vervolgens naar beneden klettert tijdens het kerstontbijt. Zou toch erg zonde zijn van je cadeaus, nietwaar? 

 

Maar voor de mensen met twéé linkerhanden: er bestaan gewoon speciale standaarden waardoor het ding blijft staan met de punt op de grond. Die kun je krijgen voor echte boompjes én neppe varianten. Ze hebben er écht over nagedacht, dus, al die hippe mensen.

 

Je kunt de omgekeerde boom vervolgens wel op de ouderwetse manier versieren: hang er ballen en lampjes in en gooi er eens een slinger doorheen. En je zet je presentjes net als altijd onderaan op de vloer, bij, eh, de piek dus. Hoewel, die piek is nog een ding hoor. Want die kan ook gewoon op de boomstam, die dus bovenaan opeens uitsteekt. Het is maar net wat je leuk vindt. En of je dol bent op pieken.

 

 Overigens kun je nooit te vroeg beginnen met je kerstversiering uit de kast trekken. Want het blijkt zo te zijn dat iedereen die vroeg, zeg in oktober, het huis versiert met kerstmannen, sneeuwvlokken en kerstbomen gelukkiger is. En het maakt dus niet uit hoe omgedraaid je boom wel of niet staat, voor dat extra geluksgevoel. We zeggen het er maar éven bij. 

 

Tja, er wordt elk jaar wel weer iets nieuws verzonnen rond de feestdagen. Kersttruien met lampjes, matchende pyjama’s voor het hele gezin, glow-in-the-dark kerstballen… Maar zoiets als dít hebben we nog nooit gezien. En we weten dus niet zeker of we er ondersteboven van zijn. Flauwe woordgrappen: óók zoiets wat nooit uit de mode raakt. 

 

Zie hier voorbeelden van de bomen

 

Beeld: De Zeen