Videocalls zijn slecht voor je huwelijk

 

Bij een videocall met een mannelijke collega gaan Annemijns gedachten met haar op de loop.

 

 

“What the hell gebeurt hier, straks durf ik nooit meer naar kantoor!”

 

Deze week in het nieuws: door het vele thuiswerken geven Nederlanders fors minder uit aan verzorgingsproducten. Zo daalden dit jaar de verkopen van scheermesjes met 17,9 procent en van make-up met 12 procent.

 

KORTOM, HET LIJKT EROP DAT WE ER EEN BEETJE SLONZIG BIJ ZITTEN DE LAATSTE TIJD, EN IK SNAP HET OOK WEL.

 

Waarom zou je je opdirken als je toch niet die ene leuke collega tegen het lijf zult lopen bij het koffieapparaat, en de kat het enige levende wezen is dat je vandaag zult tegenkomen?

 

Laat ik maar gewoon eerlijk zijn, zelf zit ik bij voorkeur achter de laptop in m’n onesie. Je moet me maar geloven als ik zeg dat ik zoiets natuurlijk nóóit naar mijn werk zou dragen. Nog eerlijker? Toen het van de zomer zo heet was, werkte ik gewoon in m’n ondergoed. Geen haan die ernaar kraaide, het was heerlijk koel en het voelde eigenlijk best een beetje spannend ook – want wie (in mijn beroepsgroep dan) werkt er nou in z’n ondergoed? Make-up is al helemaal overbodig, als ik moet videobellen is het beeld altijd zo gepixeld dat echt niemand gaat zien dat er een puist op m’n kin zit.

 

TOEN HET VAN DE ZOMER ZO HEET WAS, WERKTE IK GEWOON IN M’N ONDERGOED. GEEN HAAN DIE ERNAAR KRAAIDE.

 

Wat ik me nou serieus afvraag: zijn mannen ook zo? Toen ik laatst een keer een afspraak had voor een videocall met een mannelijke collega, dacht ik dat het wel prima was zoals ik erbij zat in joggingbroek met hoodie. Maar toen ik de meeting joinde bleek toch dat ik enigszins underdressed was, hij had een keurig overhemd aan, zijn haar zat echt leuk en van een meerdaags baardje was geen sprake.

 

NATUURLIJK GING MIJN FANTASIE DIRECT MET ME OP DE LOOP. WAT ALS IK DEZE GOODLOOKINGJONGEMAN NOU EENS VROEG OF HIJ ER EVEN EEN PAAR DOCUMENTEN BIJ ZOU WILLEN PAKKEN?

 

Dan zou hij opstaan, en zou zichtbaar worden dat hij onder dat nette overhemd alleen een boxershort droeg. Of zelfs nog minder dan dat…

 

Ja, en dit is dus het moment dat ik mezelf tot de orde moet roepen. What the hell gebeurt hier, straks durf ik nooit meer naar kantoor! Er mag dan wel van alles worden geschreven over verslonzende en vereenzamende thuiswerkers, over het erotiserende bij-effect daarvan lees je nooit wat. Het lijkt me voor alle relaties en huwelijken beter als dit alles zo snel mogelijk een halt wordt toegeroepen. Het zal wel even wennen zijn als we straks weer naar het werk mogen.

 

En echt niet alleen omdat je je dan weer representatief moet aankleden, het is erger dan dat: kom je collega’s maar weer eens onder ogen…

 

Door: Redactie Falder