Vervelend nieuws over B&B Vol Liefde

 

Tegenwoordig vind ik de maandag niet meer zo erg, want een nieuwe week betekent ook nieuwe afleveringen van B&B Vol Liefde.

 

 

 

En ik zit er he-le-maal in. Ik rol echt van de ene verbazing in de andere, van Mount Joy naar Walters zweefparadijs. En het leuke van dit programma vind ik dat het mensen zijn die oprecht meedoen voor de liefde. Geen Love Island- of Temptation-praktijken waarbij mensen uiteindelijk vooral volgers willen (behalve misschien Joy), nee: echte mensen die gewoon naar een fijne relatie verlangen.

 

Maar daar is nu helaas wel een beetje smet opgekomen. Vorige week vertelden ze namelijk bij RTL Boulevard dat de deelnemers niet voor de volle honderd procent mogen uitkiezen wie er bij hen langskomt. Ergens wel logisch, want er zijn waarschijnlijk enorm veel aanmeldingen, maar aan de andere kant: het gaat om hun liefdesleven, dus dan zouden ze toch met alle liefde door al die aanmeldingen gaan spitten?

 

Nee dus. Bij RTL Boulevard vertelden ze dat er een volledige redactie achter zit die alle aanmeldingen screent, en vervolgens blijft er maar een klein aantal over en daaruit mogen de deelnemers dan kiezen. Hoe flauw is dat? Misschien zit de perfecte man voor Marian wel bij de afvallers, omdat de castingredacteuren daar geen kijkcijferkanon in zagen. Want ja: uiteindelijk moet een tv-programma natuurlijk wel scoren.

 

Op de Facebookgroep van B&B Vol Liefde zijn de leden ook nogal verontwaardigd, al was het voor velen niet eens een verrassing. Eén lid geeft ook nog eens aan dat ze al jaren ingeschreven staat bij een castingbureau en eerder dit jaar werd gebeld of ze naar Thailand wilde gaan voor Martijn. Betekent dat dat hij te weinig aanmeldingen kreeg of dat er gewoon te weinig mensen tussen zaten die voor goede tv zorgen?

 

Natuurlijk blijf ik trouw en verslaafd elke dag kijken, maar dit is toch een beetje een teleurstelling bij dit heerlijke programma. Ik hoop maar dat ze alsnog alle aanmeldingen even door mogen zoeken als ze de liefde niet vinden. Je weet maar nooit.

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer