‘Vertrouwelijk’

 

‘Vertrouwelijk’, heette de documentaire die misdaadjournalist Simon Vuijk maakte over de geheime geliefde van Peter R. de Vries.

 

 

 

En Vertrouwelijk, dat was-ie. Tot de laatste appjes en hartjesemoticons aan toe.

 

Misschien moet ik mezelf meteen corrigeren en ‘geheim’ veranderen in ‘anonieme’. De liefde was niet geheim of heimelijk, het was een grote, allesomvattende liefde tussen twee mensen bij wie de bliksem insloeg en die elkaar niet meer los konden laten. Ondanks alle hobbels (hij wilde geen kinderen meer, zij wel), kuilen (hij was beroemd en zij wilde niet dat hij als kruiwagen werd gezien voor haar carrière) en ravijnen (er stond geld op zijn hoofd) zochten ze een huis en zouden ze dit jaar gaan trouwen en hun liefde in openheid vieren.

 

Open mond

Royce de Vries sprak laatst al zijn boosheid uit als mensen zeiden dat Peter R. de Vries niet voor beveiliging koos. Het was geen wens van zijn vader geweest om niet beveiligd te worden, het liep alleen niet goed. Daarover horen we nu meer. Vlak voor zijn dood zou Peter R. nog melding van een achtervolging hebben gedaan waarmee NIETS was gebeurd. In het rijtje ongelooflijk en ongehoord kan wat mij betreft ook de afspraak die Peter R. had met de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding. Daar kon hij niet in de parkeergarage parkeren waardoor hij heel ver moest lopen. Waarom kon hij niet in de parkeergarage? Omdat de auto van de secretaresse daar stond? Dan zet je toch even een autootje weg? Of misschien bied je aan dat Peter R. voorrijdt en iemand anders zijn auto even wegzet? Of durfden ze dat misschien niet? Ik vind het ongelooflijk.

 

Wat zag ik verder? Een mooie, intelligente, jonge vrouw. Een journaliste die haar eerste stappen zette in het presentatievak (ze presenteert voor RTV Rijnmond) en die niet wilde opscheppen over haar fameuze man. Dolf Jansen vertelde dat hij daar kwam eten (hij kende haar) en dat daar ‘ineens’ ook Peter R. de Vries in de woonkamer stond. Niet opscheppen, maar wel naar voren treden, omdat ze dat samen zo bedacht hadden, en omdat ze haar stem wil laten horen in deze zaak. Niet bang zijn en anoniem blijven.

 

On bended knee is no way to be free.

 

Beeld: WNL

 

 

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach