Dit heb je vast nog nooit gehoord

 

Omdat m’n opruim- en schoonmaakplannen zich steeds verder uitbreiden stuitte ik op een nieuwtje. Nooit gedacht dat ze dit zouden kunnen.

 

 

 

Vorige week had ik het over Grey January. Nou, daar zijn we gelukkig vanaf. Bijna dan. Tijd voor nieuwe plannen en zon (aaah… please!). Wat dacht je van White February? Meteen na de grote schoonmaak de witkwast erdoor. Veel leuker dan opruimen en poetsen. Alles weer kraakhelder en als nieuw. 

 

Ik was me in verf aan het verdiepen en kwam er bij Sikkens achter dat er nu ook al verf gerecycled wordt. Had jij dat al eens gehoord? Ze roepen heel Nederland dus op om oude verfpotten en overgebleven verf van eerdere klussen bij de milieustraat in te leveren. Ook spoelvloeistof van vuile kwasten trouwens. Natuurlijk staan er bij mij nog restjes verf van ooit, omdat ik het ‘vast nog wel een keer nodig zou hebben.’  Herkenbaar denk ik, want het schijnt dat er per huishouden gemiddeld drie en een half blik oude verf staat. Ik schroef dat gemiddelde eerlijk gezegd aardig op.

 

Je gelooft het misschien niet, omdat je het zelf nooit doet, ik wilde het eerst ook niet geloven, maar het schijnt dus dat er zelfs veel verf door de gootsteen gaat. Oefff, dan kun je toch echt beter even de boel inleveren, zodat het gerecycled kan worden. Tot voor kort was die gerecyclede verf alleen verkrijgbaar voor de professionele markt, maar nu heeft Sikkens het ook voor ons

 

En dan komt nu de verrassing van de week. Ik heb vandaag iets in de verloting dat ik (zeker nu natuurlijk) heel graag zelf zou willen winnen, maar helaas pindakaas… het is voor een van m’n lezers… ik zal zelf de portemonnee moeten trekken. Maar ach, wat is er leuker dan iemand anders blij maken? Ik mag namelijk zomaar een tien-liter-emmer Sikkens Alpha Recycle Mat in de kleur wit weggeven. Die verf bestaat voor vijfendertig procent uit gerecyclede verf. De emmer heeft een advies-verkoopprijs van maar liefst € 152,99. Nou… het zal mij benieuwen wie er over een poosje net als ik in een kraakhelder wit huis zit te genieten.

 

 

 

 

Jij misschien?

 

Kwestie van een berichtje achterlaten op Facebook onder dit artikel. Dan maak ik daar volgende week maandag de winnaar bekend. O, over winnaar gesproken: vorige week had ik ook al zoiets leuks. Ik ga nu meteen naar Facebook om de verloting te doen. Tot zo!

 

Ik wens je een mooie nieuwe week. (Ben jij ook zo bang voor storm?) Blijf voorzichtig doen, ook als je zometeen naar de milieustraat rijdt met je oude verf.

 

Liefs van Franska

 

 

 

Door: Franska

Afbeelding van Franska