Vega lunchquiche

 

En je warmt ‘m de volgende dag gemakkelijk weer op.

 

 

Dit heb je nodig

 

  • Bladerdeeg
  • 125 g champignons (gemengd)
  • Boter om in te bakken
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 75 g geraspte kaas
  • 2 el verse tijm
  • zout en peper

 

Zo maak je het

 

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een ingevet bakblik met (ontdooid) bladerdeeg. Zorg ervoor dat er een mooie rand is, zodat de quiche er als een echte taart uit komt te zien. Doe het deeg 15 minuten in de oven. Wanneer het deeg in de oven staat, kan de vulling klaargemaakt worden.

 

Snijd de champignons in stukken. Bak ze eventjes in een pan met boter. Zorg ervoor dat ze niet te bruin worden. Klop dan in een kom de eieren los. Voeg 2 eetlepels crème fraîche, geraspte kaas en de helft van de verse tijm toe. Breng op smaak met zout en peper. Als het deeg uit de oven is, voeg je het eimengsel toe. Daarna doe je de champignons erop. Zet de quiche nog ongeveer 25 minuten in de oven tot het een stevige quiche is. Strooi de helft van de verse tijm er nog overheen.

 

Voeg optioneel nog wat groente toe als je dat wilt, zoals courgette of broccoli. Kaaslover? Voeg dan wat geitenkaas of blauwe kaas toe!

 

P.S. deze tips kunnen je helpen met het taartdeeg.

 

Eet smakelijk!

 

 

 

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares