Veerle weet het even niet meer

 

Eigenlijk wil Veerle het niet toegeven, maar ze verkeert in tweestrijd: Thomas is niet meer haar enige verdachte.

 

 

Zaterdag vond welbekende ‘tussenaflevering’ plaats. De aflevering voor de finale die eigenlijk dient als opwarmertje. Niks mis mee, behalve dat het wel erg lastig is om er een leuk stukje over te schrijven. Werd er overdreven gemolt? Niet naar mijn weten. Goed, de eerste fietsopdracht was een drama, maar dat kon je vanaf de eerste seconde aan zien komen. Jochem die Diederick wantrouwt en Sanne die volgens eigen zeggen bezig was met haar eigen ‘projectje’. Wat mij wel weer opviel was dat Thomas vrijwel niet in beeld is geweest tijdens de fietsopdracht. Dat roept dan weer bij mij wat wantrouwen op.

De tweede opdracht ging weer verassend goed! Oké, dan moeten we het ongelukje met de ‘weggewaaide’ foto van Sanne en Thomas wel vergeten. Je snapt dat mijn mollenalarm gelijk af ging bij dit fragment, want waarom speurde Thomas niet even de omgeving af? De foto kon nooit ver weg zijn, tenzij hij niet weggewaaid is en ergens in de broek van Thomas zat.

Toch, en ik wil het eigenlijk niet toegeven, is Thomas niet mijn enige verdachte. Nee, Jochem, onze kindervriend, heeft mij flink aan het twijfelen gebracht zo op de valreep. Alle bondgenoten van Jochem zijn één voor één uit het spel gespeeld, en dat is raar aangezien hij zelf nog in het spel zit. Je zou toch denken dat Jochem op dezelfde mol zit als zijn bondgenoten. Tenzij hij de mol is … Daarnaast heeft Jochem de vrijstelling tijdens het laatste spel weten te bemachtigen. Een typische kandidatenactie, maar trap er niet in. De Mol heeft graag een vrijstelling als dekmantel, daarnaast hebben de kandidaten dan geen vrijkaart voor de volgende ronde.

Ik zit dus in een tweestrijd en dat is geen goed teken zo vlak voor de finale. Wie denken jullie wie de mol is? Thomas of Jochem? Spreiden kan als mezelf respecterende Molloot echt niet meer in deze fase van de strijd. Goed, volgende week gaan we in elk geval zien wie er in de finale staan, spannend! De mol komt langzamerhand naar de oppervlakte en daar word ik toch een beetje nerveus van.

 

 

Veerle, 19, is de eerste tekststagiaire van franska.nl. Geboren en getogen in Alkmaar. Ze heeft een voorliefde voor mooie verhalen, beeld en kleding

Fotografie portret: Esmée Franken. Styling: Valérie Ntantu