Vandaag kijken we: Overspel 

 

Ik hoorde May er al weleens over, over de Nederlandse serie Overspel. Maar tijdens het terug kijken via de ’die begrijp ik niet’-manier was ik al snel afgehaakt.

 

Totdattttt ik in onze Nieuwsflix ‘Overspel’ boven aan het serie lijstje zag staan. Nieuw in maart. Yeah, en dat precies op het moment dat ik heel even geen zin in een OK en een scalpel heb en het einde van dirty John balen vind.  

 

Plan er maar een weekend voor in, want zodra je eenmaal begint aan de serie met Sylvia Hoeks en Fedja van Huêt in de hoofdrol wil je drie seizoenen aaneen bingen. Even in het kort: het gaat over Sylvia die Iris Hoegaarde speelt, een fotograaf die trouwt met Pepijn van Erkel, een officier van justitie. Samen krijgen ze een zoon, maar Iris komt al snel in contact met Willem Steenhouwer (Fedja), waar al snel een affaire uit ontstaat. 

 

Willem werkt voor zijn schoonvader (want is natuurlijk ook hartstikke getrouwd) Huub, die wordt verdacht voor een aantal louche zaken waardoor het Openbaar Ministerie (inclusief Pepijn) een zaak tegen hem probeert aan te spannen en dat loopt allesbehalve op rolletjes. Van een onschuldige die in de gevangenis belandt en een schietpartij tot een huurmoord en nog een extra affaire hier of daar: Overspel wil je zien, en vandaag nog.  

 

Door: Lilian Brijl

Afbeelding van Lilian Brijl