Adje uit Umbië geeft vandaag iets heel bijzonders weg

 

Fabrizio was hier vandaag omdat het irrigatiesysteem voor de tuin niet werkte. Natuurlijk raakten we gelijk aan de praat over de situatie in Italië en dat het hier echt aan het herstellen is. Als allereerste provincie is Umbrië al bijna virusvrij, JIPPIE!!!!!!!! Ik vroeg hem: ‘Wat ga jij doen als we echt uit de complete lockdown zijn?’ We keken elkaar aan en tegelijkertijd tijd staken we allebei de handen in de lucht en riepen we heel hard: ‘VIVERE’. Weer keken we elkaar aan en we straalden allebei.

 

‘Maar Fabri, hoe zal het zijn voor al die mensen in de zorg die keihard hebben gewerkt en zoveel afschuwelijks hebben meegemaakt. Het lijkt me voor hen heel erg ingewikkeld om daarna weer te landen in de gewone wereld en de draad van “leven” op te pakken.’ We voelden ons eerlijk gezegd machteloos dat we niets voor ze konden betekenen. ‘Weet je Adriana, je kan natuurlijk een week vakantie geven aan iemand uit de zorg, dit is zo’n mooie rustgevende plek.’ ‘O Fabri, wat een fantastisch idee.’ ‘Ja hè Adriana, en dan komen ze een keer bij mij eten.’ Ik vroeg aan hem: ‘Ken jij iemand in Noord-Italië in de zorg aan wie we kunnen vragen hoe we dit moeten aanpakken? Want dan wil ik dat er twee stellen uit Italië komen en ik doe wel een oproep via Franska.nl zodat er ook twee stellen uit Nederland komen.’

 

Dus hierbij mijn oproep: ben je op dit moment betrokken bij de zorg voor coronapatiënten of ken je zo iemand, reageer dan op dit bericht. Ik geef aan twee stellen, of iemand die een vriend of vriendin mee wil nemen, een verblijf van een week cadeau in voor- of naseizoen in 2021 op Podere del Buongustaio in Umbrië.

 

Ik had het er met Franska over en die wilde hier ook nog even iets over zeggen:

 

Jeetje Adje, wat een ontzettend mooi en lief gebaar. Lieve mensen, dit vind ik zo mooi bedacht. En dan te weten dat Adje met haar B&B natuurlijk ook de hele lockdowntijd al haar inkomsten misloopt. Maar het zegt zoveel over de Italiaanse gastvrijheid. En nee, natuurlijk is Adje geen Italiaanse, al zou je dat wel denken als je haar hoort ratelen in het Italiaans. Zij kent alle leuke en lekkere adresjes dus het zal je aan niets ontbreken als je daar bent. Ik weet zeker dat je het daar heel erg goed naar je zin gaat hebben. En natuurlijk weet ik zeker dat Adje ook je kinderen welkom zal heten, en je tot in het oneindige in de watten zal leggen. Gewoon genieten daar, het is echt prachtig bij haar. Kijk maar, deze foto maakte ik er vorige keer:

 

 

Je weet wat je te doen staat hè? Even naar de Facebookpagina van Franska.nl en laat onder dit artikel de reden achter wie en waarom die persoon deze fantastische prijs moet winnen. Heb je geen Facebook, dan een mailtje naar : podbuongustaio@gmail.com 

 

Veel succes!

Door: Adje Middelbeek

Adje Middelbeek woont en werkt in Umbrië (Italië). Vanuit haar supergezellige B&B c.q. vakantiehuis Podere del Buongustaio organiseert ze de mooiste culi-reizen.

Afbeelding van Adje Middelbeek