Vanaf nu is je vakantie écht vakantie

 

Je kent het wel: ben je net lekker een lang weekend of een weekje vrij tussen alle werkdrukte door, kom je nog niet tot rust. Waarom niet? Door die ellendige telefoon.

 

 

Die mobieltjes van jou, je man of je kinderen blijven maar bliepen. Allemaal. Appjes, foto’s, mailtjes van het werk… Alles stroomt maar door. Daarom komt WhatsApp nu eindelijk na al die jaren met iets nieuws: de vakantiemodus. Hoe fijn is dat? Het houdt in dat al je gesprekken worden gedempt en dat je niet merkt wie of wat je de hele dag appt. Je ziet dan pas je berichten als je er echt op klikt en wilt lezen. 

 

Je krijgt dus wel alles binnen om het na te lezen, maar je wordt niet meer continu afgeleid en gestoord als je net lekker met een boek in het zonnetje zit. Want eerlijk is eerlijk: we kunnen allemaal wel wat minder heisa aan ons hoofd gebruiken via al die apparaten. Iedereen typt maar en belt maar en doet maar. Lekker echt samenzijn, daar waar vakantie voor is bedoeld, komt er door de technologie van nu bijna niet meer van. Spelletjes doen, boeken lezen, praten, koken en wandelen – dan kom je echt tot rust. Die mailtjes en berichtjes wachten wel even op je. Wedden dat de wereld niet is vergaan als je thuiskomt van je welverdiende pauze? Dus bedankt, WhatsApp, namens ons. We gaan er heerlijk van genieten. Kom maar op met die vakanties.

 

 

Door redactie Franska.nl