Van zomerhuis naar winterhuis

 

Nu de winter er echt aankomt, kruipt iedereen weer naar binnen. Haardje aan, dekentje op de bank, Netflix erbij, heerlijk. 

 

 

Als je je huis van zomer naar winterstand wilt brengen, is daar niet zoveel voor nodig. Je hebt al snel een heel ander sfeertje als je bijvoorbeeld wat kussens in donkere tinten op de bank legt. 

 

Warm oker, bordeauxrood, olijfgroen, taupe, dat werk. Niets is zo fijn om tijdens de koudere maanden heerlijk weg te kunnen kruipen in een bank vol verschillende kussens. Een lekkere warme gebreide plaid of schapenvacht maken het bankfeest compleet. Ik ben dus zelf dol op de kussens en dekens van Go’round. 

 

 

Om het niet te donker te maken, kun je er een linnen kussen tussen leggen dat wat lichter van kleur is. Puur om het niet bedompt te maken. 

 

Misschien heb je nog wat kaarsen in lichte kleuren staan? Vervang deze voor een paar (stomp-)kaarsen in dezelfde warme tinten als de kussens. Hema en Sissy-Boy hebben ze zeker. Lekker om hier een geurkaars tussen te zetten. Die van Diptique en Rituals zijn heerlijk, maar niet goedkoop. Ikea of Hema hebben ze ook. (Voor een derde van de prijs…) Zo creëer je gezellige hoekjes met veel kaarslicht en de winter kan beginnen. 

 

Als je het allemaal liever licht houdt, zoek het dan alleen in andere materialen. Lekker aaibaar, zoals een schapenvacht, een fake fur of gebreid kussen en maak het daarmee warmer.

 

 

Judith de Klijn is interieurstyliste. Vroeger presenteerde ze met Jan des Bouvrie TV Woonmagazine, nu adviseert ze mensen bij het inrichten en restylen van hun huis. Op Franska.nl vertelt Judith je elke week hoe je je huis nog gezelliger kunt maken. Meer Judith? Volg haar op @judithdeklijn of mail haar op info@judithdeklijn.nl