Van pasta eten dik worden? No way. Je valt er zelfs van af

 

Maar mocht jij op het punt staan pasta uit je weekmenu te schrappen om wat extra kilo’s te verliezen, dan moet je nu dit even lezen. 

 

Ik heb het altijd gedacht: mijn geliefde pasta vongole, bolognese en spaghetti aglio e olio zijn dikmakertjes. Niet dat ik er iets mee deed, want veel te lekker om te laten staan. Maar mocht jij wel op het punt staan pasta uit je weekmenu te schrappen…  je valt er dus  gewoon van af.

 

Hoe dat precies zit? Ik ga het je vertellen. Menig dieetboek is ervan overtuigd is dat pasta de grootste veroorzaker van het good life buikje is, maar dat is dus hartstikke onterecht. Zo is uit een onderzoek van het St. Michael’s Hospital gebleken dat pasta namelijk helemaal niet zo slecht voor de lijn schijnt te zijn. Je valt er zelfs van af. Last van wat overtollige kilo’s? Aan de pasta gaan dus. Uit het onderzoek is gebleken dat de 2500 proefpersonen na een pastadieet (een pastadieet: klinkt toch als een droom?) van twaalf weken gemiddeld anderhalve kilo waren afgevallen. Onderzoeker Dr. John Sievenpiper benadrukt wel dat het volledige dieet (met drie porties pasta per week) bestond uit enkel langzame koolhydraten.

 

Zitten hier nog haken en ogen aan, wil je weten? Heus. Drie porties pasta carbonara bevatten namelijk wel even wat meer calorieën dan een pasta met verse tomatensaus. Daarnaast gaat het onderzoek uit van 3,3 servings van 58 gram per week. Het zou dus zomaar kunnen dat je daar niet genoeg aan hebt; normaal gesproken wordt er namelijk zo’n 75 tot 100 gram per persoon gerekend. Wil jij ook afvallen à la het pastadroomdieet? Schrap dan wel even de parmezaan en de vettige sauzen en houd het bij kleinere porties. Never nooit geen pasta meer dus. Discussie hoe dan ook gesloten, joe!

 

 

Door: Redactie Amayzine