Vaarwel Peter R. de Vries

 

Om klokslag 11 uur schakelden de grote radiostations over op A Whiter Shade of Pale, het lievelingslied van Peter R. de Vries.

 

 

 

Het besloten afscheid van de geliefde misdaadverslaggever begint rond dit tijdstip. De straten rond Carré vulden zich gisteren met meterslange rijen mensen die de misdaadverslaggever de laatste eer kwamen bewijzen. Vandaag vindt zijn uitvaart in besloten kring plaats.

 

 

De Volkskrant publiceert vandaag een interview met Peters partner. MGL, zoals ze elkaar noemden: Mijn Grote Liefde. Om haar pols draagt ze een armband met die initialen, om haar hals die van hem. Ze vertelt over de lieve briefjes die hij zelfs tot in de vriezer voor haar achterliet, het huis dat ze de bewuste avond samen zouden bezichtigen, de rit naar Amsterdam en het onwerkelijke gevoel en de pijn. ‘The First Time Ever I Saw Your Face’ was hun lied, het wordt vandaag ook gespeeld op de uitvaart van Peter R. de Vries.

 

 

Zoon Royce de Vries laat op Twitter weten hoe hartverwarmend het is om te zien hoeveel mensen zijn vader de laatste eer komen bewijzen. In Koninklijk Theater Carré staat een foto en de kist was omringd door bloemen en een getekend shirt van zijn geliefde Ajax.

 

 

 

Het afscheid vandaag in Carré is alleen voor genodigden, de uitvaart met uitsluitend intimi. Peter R. de Vries wordt via de hoofduitgang van het theater naar zijn laatste rustplaats gebracht.

 

“On bended knee is no way to be free.” Rust zacht, Peter R.

 

Door: Adeline Mans

Afbeelding van Adeline Mans