Uitjes die coronaproof zijn en ook nog eens leuk

 

 

Zijn jullie ook zó klaar met corona? Misschien een beetje een retorische vraag, maar mi gado… Af en toe word ik er echt treurig van.

 

 

Zeker als deze week naar buiten komt dat deze lockdown met minimaal (!) drie weken wordt verlengd. Het voelt echt alsof we er nooit uit komen. En dan komt er ook nog eens een Britse variant om de hoek kijken die nóg besmettelijker is. Suuuhuuupertjes.

 

Oké, genoeg geklaagd: we moeten er het beste van maken. Nu lijkt het alsof ik het grootste deel van de coronatijd netflixend ben doorgekomen, en dat is ook zo, maar zo af en toe kom ik wel eens buiten. Netflix kan dan coronaproof zijn, er zijn godzijdank ook nog wel andere activiteiten die je kan doen. Zie je het net als ik soms even een beetje somber in? No worries, wie weet vind je één van deze uitjes leuk, voor de verandering.

 

Wandelen met wijn
Glühwein of gewone wijn, kan allebei natuurlijk, of een biertje. Zondagmiddag was voor mij meestal de middag dat ik met vriendinnen ging borrelen, om het weekend door te spreken en vooral gewoon om bij te praten. Dat kan nu niet, maar dit is wel the next best thing. En je krijgt ook nog eens lichaamsbeweging. Nouuu, over een win-winsituatie gesproken. Je kan natuurlijk voor je eigen drankjes zorgen, maar elke (grotere) stad heeft inmiddels wel al een route uitgestippeld. Hoef je zelf niet eens meer na te denken over de route.

 

Ga oesters plukken
Jaaa, hoe leuk is dit? Nu hou ik al van roadtrips, dus dat is top, want hiervoor moet je richting Zeeland. De oesters liggen er letterlijk voor het oprapen, helemaal gratis en voor niets. Je mag tien kilo per persoon meenemen, wat echt gigantisch veel is want die krijg je natuurlijk nooit op. Tien. Kilo. Per. Persoon. Maar goed, neem ze lekker mee naar huis, koop er een lekker wijntje bij en je hebt een topavond. Of net zo leuk: neem een stoeltje mee en wat champagne inclusief glazen, en ga daar al lekker aan de oesters. Je bent in ieder geval niet de enige die dat doet, dus ook nog eens gezellig.

 

Ga naar de drive-in bioscoop
Even googelen welke bij jou in de buurt is, maar zo leuk: een drive-in bioscoop. Ik krijg hier altijd Grease-nostalgie bij. Het is echt een topidee voor een (romantisch) avondje uit. Die van de Pathé is helaas gesloten, maar meerdere bedrijven door heel Nederland zijn dit ook gestart.

 

Begeef je tussen de dieren
Wandelen met alpaca’s, flamingo’s spotten in het Grevelingenmeer… Oesters plukken hoort hier ook een beetje bij, maar dan eet je ze op dus dat tel ik niet mee. Herten spotten in het bos, paardrijden; allemaal leuke dingen die je pre-corona misschien niet zo snel zou doen.

 

Bubbelvoetbal
Dit vind ik dus echt te gek en is coronaproof. Hilariteit gegarandeerd, want je vliegt echt alle kanten op. Wel handig als het droog is, want anders vlieg je zo de modder in en dat is ook weer niet helemaal wat je wil. Maar sowieso een aanrader, dit.

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer