Uit je dak!

 

 

Maartje: De Kensington Roof Gardens of de Derry and Toms Roof Gardens; hoe je de enorme tuin van anderhalve hectare ook noemt, het blijft een bijzondere ervaring om hartje Londen de lift te pakken en uit te stappen in een Alice in Wonderland-achtig plaatje met een beekje, romantische zitjes en – echt waar – flamingo’s.

 

 

 

Je zou het niet zeggen maar The Roof Gardens (laten we ze zo maar even noemen) bestaan al sinds 1938 maar zijn desondanks een goed bewaard geheim. Er zijn drie tuinen: een Engelse flamingotuin, de Frans ogende tuin met bloemen, treurwilgen en lavendel en een derde met palmbomen. Toegang is gratis maar aangezien er regelmatig bruiloften en andere partijtjes georganiseerd worden, loont het om van tevoren even te bellen. Je picknickmand mag mee maar met de bites van restaurant Babylon is ook niks mis. Sneakers en gescheurde jeans worden er overigens niet gewaardeerd.

99, Kensington High Street, Londen

 

 

 Bart@Bartsboekje.nl is de bijnaam van Maartje Diepstraten, een lifestyle-blog dat bol staat van de tips en adressen over Het Goede Leven. Maartje is getrouwd met Dirk en woont met mopshond Willem in Amsterdam.