‘Een man heeft 2000 woorden per dag nodig en een vrouw 7000’. Renee en ik zaten allebei onderweg naar huis in onze auto en hoorden dit tegelijkertijd in een reclame op de radio. Moesten we het toch echt even met elkaar over hebben. Kort. Via een appje. Gevaarlijk? Verboden? Appen kan ook zonder typen, gewoon met inspreken in het microfoontje op je telefoon. Heel kort berichtje: tien woorden.

 

Nou jaaaaa. We hadden net een dag achter de rug met een man om ons heen, die niet bij die 2000-woorden-soort hoort. Ik noem geen namen. Echt niet. En zelf hadden we die dag zo’n 50 woorden gewisseld. Dus…

 

Maar 5000 woorden verschil? Zijn ze nou helemaal gek geworden? Zie je die vergaderingen in de Tweede Kamer weleens? Wie hebben daar de meeste tekst nodig? Dus! Zie je die voetbal-analyses, voor- en nabeschouwingen weleens? Nou dan?! Mannen in praatprogramma’s? Ik bedoel maar. Praatprogramma’s zijn volgens mij zelfs door mannen uitgevonden. Met alleen maar vrouwen zou dat niet eens lukken, wij krijgen die tijd niet eens volgexxxx. PIEP.

 

Ben je het met me eens? Of ben je het met me eens?

 

Zie je wel. Grap is, dat ik geen flauw idee heb, voor welk bedrijf die reclame eigenlijk was. Zeker door mannen bedacht. Hadden voor deze reclame ook weer meer woorden nodig dan echt noodzakelijk.  Met als gevolg dat ik me alleen nog herinner dat er over verschillen tussen mannen en vrouwen werd gepraat. Maar misschien dat mannen anders luisteren. Zijn daar al cijfers van bekend?

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs.