Het betere schrob­werk

 

Anita: Zodra de zon gaat schijnen, scrub ik mijn lijf twee keer per week. Je huid wordt er echt mooier en zachter van en gaat dus ook meer stralen. Kom maar op met die shorts en korte mouwen!

 

Het is altijd goed om je lijf te scrubben, je verwijdert de dode huidcellen, reinigt de huid, maakt de huid egaler en gladder en de doorbloeding van de huid wordt gestimuleerd, waardoor de huid dikker aanvoelt.
 

Facts:

Scrubben, peelen of exfoliëren betekent allemaal hetzelfde: het weghalen van dode huidcellen. Je huid vernieuwt zich 24 uur per dag, en als je regelmatig scrubt dan help je de natuur een beetje mee de dode huidcellen van je lijf te halen. Als al die huidschilfers weg zijn, wordt je huid zachter, gaat-ie meer stralen en door het masseren van de korrels op je huid, raakt de huid beter doorbloed.

 

Je gezichtshuid is veel dunner dan die van je lichaam, dus daar heb je een totaal ander soort scrub voor nodig. Gebruik nooit een lichaamsscrub voor je gezicht.

 
Je kunt je huid beter 2x zacht scrubben dan 1x te hard. Het beste is om onder de douche je lijf vochtig te maken, dan met ronddraaiende bewegingen de scrub in te masseren en daarna af te spoelen.

 

Het maakt niet uit of je een sisalhandschoen of een scrubcrème gebruikt. Voordeel van een scrubcrème is dat de verzorgende bestanddelen die eraan toegevoegd zijn, direct op je huid aangebracht worden.

 
Je kunt scrub ook zelf maken met suiker en olie. Of in de zomer aan het strand met een beetje zand en water scrubben. Pas wel op dat je de huid niet beschadigt, dus doe het altijd zachtjes.

 

Breng na het scrubben een hydraterende crème aan om je huid goed te verzorgen.

 

Pas op met de zon, dus smeer altijd een hoge factor als je net gescrubt hebt.

 

Deze 5 scrubs reinigen, verzachten en hydrateren de huid:

 

1 Uit de dode zee

Een bijzondere mix van dode zee-mineralen, zoutkristallen, anti-aging Dunaliella zeewier en natuurlijke oliën. Ahava Softening Butter Salt Scrub €29,50.

 

 

2 Goed geluk scrub

Biologische suiker gecombineerd met verzorgende oliën, speciaal geschikt voor de wat drogere huid. De zoete sinaasappel en cederhout zorgen voor een heerlijke geur. Rituals Good Luck Scrub €19,50 

 

 

3 Olijf en basilicum

De zachte gelstructuur gecombineerd met gemalen olijfpitjes en basilicumolie zorgt voor een lichte, aangename scrub. Therme Secret Body Exfoilator €24,50

 

 

4 Met een Japanse touch

De peeling verwijdert dode huidcellen en oppervlakkige oneffenheden, de rijstmelk zorgt voor een intens voedende huid. Douglas Home Spa Bamboo Milk & Gingerscrub €12,99

 

 

5 Abrikozen en kokosnoot

Deze scrub bevat sea boter, abrikoos olie en kokosnootschilfer, is heerlijk zacht en goed geschikt voor de gevoelige huid. L’Occitane Sea Butter Ultra Rich Body Scrub €34

 

 

Anita Willemars volgt al ruim 25 jaar alle trends op de voet. Voor Franska.nl vlogt ze wekelijks over nieuwe beautyproducten en laat ze zien wat wel en zeker ook wat niet werkt.

Fotografie: Esmee Franken. Visagie: Linda van Iperen. Haarstylist: Mandy Huijs.