Uit de Keuken van Brigitte B.
Tomaat met mozzarella is misschien wel de bekendste klassieker uit de Italiaanse keuken. Ottolenghi deed ons voor hoe je mozzarella kunt marineren. En dat is me toch lekker makkelijk en hartstikke origineel! Daarbij serveer je een zongerijpte tomaat met een scheutje balsamicoazijn.
Dit heb je nodig
voor 4 personen
- 2 bollen buffelmozzarella
- 1 theelepel venkelzaad, geroosterd in een droge koekenpan en daarna in de vijzel gestampt
- De geraspte schil van 1 citroen
- Klein bosje basilicum, alleen de blaadjes, gescheurd
- 2 theelepels oreganoblaadjes, fijngesneden
- 1 klein teentje knoflook uit de pers
- Paar eetlepels olijfolie
- Peper en zout naar smaak
- 4 goede tomaten
- Goede balsamicoazijn
Zo maak je het
Vermeng alle ingrediënten voor de marinade, scheur de mozzarella in repen en hussel de marinade erdoor.
Zet dit minstens een uur weg (iets langer mag ook, maar een nacht wegzetten maakt de mozzarella taai en hard).
Serveer de mozzarella met de tomaten die je hebt aangemaakt met een scheut balsamicoazijn. Stukje brood erbij mag!