Uit de Keuken van Brigitte B.

 

Tomaat met mozzarella is misschien wel de bekendste klassieker uit de Italiaanse keuken. Ottolenghi deed ons voor hoe je mozzarella kunt marineren. En dat is me toch lekker makkelijk en hartstikke origineel! Daarbij serveer je een zongerijpte tomaat met een scheutje balsamicoazijn.

 

Dit heb je nodig

voor 4 personen

  • 2 bollen buffelmozzarella
  • 1 theelepel venkelzaad, geroosterd in een droge koekenpan en daarna in de vijzel gestampt
  • De geraspte schil van 1 citroen
  • Klein bosje basilicum, alleen de blaadjes, gescheurd
  • 2 theelepels oreganoblaadjes, fijngesneden
  • 1 klein teentje knoflook uit de pers
  • Paar eetlepels olijfolie
  • Peper en zout naar smaak
  • 4 goede tomaten
  • Goede balsamicoazijn

 

Zo maak je het

Vermeng alle ingrediënten voor de marinade, scheur de mozzarella in repen en hussel de marinade erdoor.

 

Zet dit minstens een uur weg (iets langer mag ook, maar een nacht wegzetten maakt de mozzarella taai en hard).

 

Serveer de mozzarella met de tomaten die je hebt aangemaakt met een scheut balsamicoazijn. Stukje brood erbij mag!

 

 

Door: Brigitte Bormans

Brigitte werkte jarenlang als culinair journalist en schreef twee kookboeken. In 2004 werd ze directeur/eigenaar van Erfgoed Logies. Maar zonder schrijven kan ze niet. Gelukkig zag Franska wel iets in haar columns, kwam van het een het ander en mag er nu ook over andere zaken worden geschreven.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Brigitte Bormans