Twan Huys is weer op de buis

 

Is het jou ook opgevallen dat Twan Huys weer doet waar hij goed in is?

 

Wat was het een ongelukkig huwelijk daar in Hilversum tussen Twan Huys en RTL Late Night. Ik zat vaak met kromme tenen naar hem te kijken als hij zichtbaar ongemakkelijk over de showbusiness sprak. Soms ging het bij hem aan tafel echt helemaal nergens over.

 
Iedereen vond er ook wat van. De pers was genadeloos en het publiek bleef weg. Op sommige avonden keken er maar 200.000 mensen. Nu was het ook wel een mission impossible waar hij in zat, want de manier waarop Humberto zijn talkshowstoel voor hem vrij moest maken werd Twan ook een beetje aangerekend.

 
De kijkcijfers kwakkelden maar door tot hij van de ene op de andere dag van de buis was. En toen werd het stil. Twan was zelfs een tijdje nergens te bekennen, niet op tv of radio.

 
Maar nu hij is weer terug om te doen waar hij goed in is. Want dat hij een goede journalist is blijkt maar weer nu hij vaak bij M aanschuift, de talkshow  van Margriet van der Linden. Om het nieuws over de Amerikaanse verkiezingen te duiden bijvoorbeeld. Als Twan het uitlegt, snap ik het ook. Rustig, duidelijk en zonder flauwekul.

 
Er komt ook weer een nieuwe reeks van College Tour. Twan interviewde tot nu toe ruim 100 spraakmakende gasten voor dit programma, zoals Johan Cruyff, de Dalai Lama, Bill Gates en prinses Irene, om er maar eens een paar te noemen. Zelfs topcrimineel Willem Holleeder schoof bij hem aan. In deze gesprekken ging het wel ergens over en dat past hem denk ik veel beter dan de shownieuwtjes van RTL Late Night.

 
Je moet nog wel even geduld hebben tot de nieuwe reeks van College Tour van start gaat, maar dat Twan dan wel weer hoge kijkcijfers zal scoren, dat weet ik haast wel zeker.

 

Beeld: businessboostive
 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit