Trump geeft misleidende informatie

 

Dat Trump zich graag uit in teksten van 280 tekens, dat wisten we allang natuurlijk. Dat hij dat doet vanuit zijn eigen naam en niet vanuit het officiële POTUS-account, was al opmerkelijk

 

Natuurlijk heb ik het over Twitter, een medium dat bijzonder geliefd is bij de huidige president van de Verenigde Staten, en dat zorgt voor opmerkelijke berichten. @realDonaldTrump is natuurlijk altijd druk bezig met de meerderheid van het nieuws te bestempelen als ‘Fake News’ (inmiddels is er geen enkele nieuwszender meer over die wél de waarheid spreekt, volgens hem), en op sommige momenten spreekt hij pure wartaal. ‘Covfefe’ was nooit eerder een woord, is het nog steeds niet, behalve dat het nu staat voor Trumps tweets.

 

En genoeg is genoeg, vindt ook Twitter. Daarom heeft Trump nu zijn eigen disclaimer gekregen op Twitter, iets wat nog nooit eerder bij hem werd gedaan. Iets in mij zegt dat deze disclaimers long overdue zijn, maar beter laat dan nooit. Het gaat om twee tweets die dinsdag werden geplaatst, over de verkiezingen. Hij ageert in de tweets zonder enige vorm van onderbouwing tegen Californië, waar het stemmen per post volgens hem zou leiden tot fraude. En ja, dát ging even te ver voor Twitter.

 

 

Er werd een disclaimer geplaatst en een link naar een zogenaamde fact-checker: een pagina waar lezers allerlei informatie kunnen inwinnen over hoe stemmen per post nou echt werkt. Een fact-checker die laat zien dat Trump duidelijk níet z’n ‘facts’ op een rijtje heeft. En hoe deze disclaimers vielen bij Trump? Nou gewoon, zoals te verwachten: bijzonder slecht. Als extraatje haalt hij ook nog even de term ‘Fake News’ tevoorschijn.

 

 

Bij dit nieuws van Trumps tweets ben ik even in het archief gedoken, het archief dat Trumps Twitter heet, en ik vond me toch een paar pareltjes. En echt: géén photoshop. Dit zijn echt dingen die de huidige POTUS op Twitter heeft gegooid. Het één nog bizarder dan het ander. Lees en huiver.

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer