Tortilla ‘pulled chicken’

 

Heerlijke draadjeskip, supermakkelijk en ook nog eens erg gezond! Lekker met quacamole en een salade. 

 

Dit heb je nodig
(voor 4 personen)

  • 6 kippendijen
  • peper en zout
  • 2 el olijfolie
  • 1 witte ui, fijngehakt
  • 250 ml gezeefde tomaten, uit blik of een pakje
  • 2 tl mosterd
  • 1 el kruidenzout (Herbamare)
  • 2 tl tacokruiden
  • 2 tl komijn
  • 2 tl groene peperkorrels uit een pot
  • 400 g kidneybonen uit blik, uitgelekt
  • ½ bosje koriander, fijngehakt
  • 8 kleine bloemtortilla’s
  • 125 ml zure room
  • 1 limoen, in vieren

 

Zo maak je het

  • Smeer de kip aan beide kanten in met peper en zout. Verwarm de olijfolie in een braadpan en bak de kip rondom aan. Voeg de ui toe en bak nog even door.
  • Voeg de gezeefde tomaten, mosterd, kruidenzout, tacokruiden, komijn en groene peperkorrels toe en laat ongeveer 2 uur zachtjes stoven op het fornuis, of in de oven (met deksel op de pan) op 110 ºC.
  • Houd in de gaten of de kip niet te droog wordt, voeg anders een beetje water toe en eventueel wat extra zout en peper. Kijk na 2 uur of je de kip uit elkaar kunt trekken met 2 vorken. Als dat lukt, is de kip goed.
  • Trek de kip uit elkaar, voeg de kidneybonen toe en warm ze even mee. Verdeel het kipmengsel over de tortilla’s en strooi de koriander erover.
  • Serveer met een klod – der zure room en een partje limoen. Maak er eventueel guacamole en een frisse salade bij.

 

 

 

 

 

Tortilla’s
Machteld Smid
ISBN: 9789045218533
Uitgeverij: Karakter Uitgevers BV